;

Nieuws

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten op deze nieuwspagina.

Bouwbedrijf Wit uit Wognum overhandigt cheque voor duofiets!

Onlangs droegen Nic en John Wit het stokje van hun bedrijf over aan hun zonen. In plaats van afscheidscadeaus, wilden ze geld inzamelen voor het goede doel.

Naast De Voedselbank ontving ook de WLgroep een donatie van maar liefst 7.500,-

Onze medewerkers Jitske en Luka en cliënt Erik van de Wentel 5B en 5C namen de cheque in ontvangst en weten hier een goede bestemming voor: de aanschaf van een duofiets.

Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling van de bewoners.

 

Wat een mooi voorbeeld van hoe betrokken het bedrijfsleven is bij sociaal-maatschappelijke vraagstukken en hoe we samen impact kunnen maken.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Beleidsmedewerkers van het ministerie van VWS zijn op 12 januari door medewerkers, vrijwilligers en cliënten van WLGroep bijgepraat over ontwikkelingen in de gehandicaptenzorg. Hierbij kwam ook de samenwerking met de ouderenzorg aan de orde. Daarnaast kregen zij een kijkje in de keuken bij verschillende onderdelen op het terrein in Wognum om met eigen ogen mooie en innovatieve projecten van WLGroep te zien en te ervaren hoe het VWS- beleid in de praktijk uitwerkt.

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Op 8 december ondertekende Renata Fideli namens WLGroep de Green Deal Zorg 3.0.

Deze deal is een volgende stap in het groener en milieubewuster maken van onze organisatie. In de eerste regionale Green Deal Zorg stond de CO2-reductie en energiebesparing centraal. In deze stap van de deal staat aandacht voor verstandig gebruik van grondstoffen en hergebruik (circulariteit) centraal. Met andere woorden: slim omgaan met grondstoffen, verstandig inkopen, afval verminderen en zo veel als mogelijk materialen hergebruiken door recycling.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Annette Fijn van Draat en Renata Fideli zijn door de Raad van Toezicht van WLGroep benoemd tot de nieuwe Raad van Bestuur. Zij treden respectievelijk per 1 juni en 1 juli 2022 aan. Ze volgen daarbij John Kauffeld op, die interim de WLGroep met Peter Hoppener heeft bestuurd.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Ze zorgen voor die extra aandacht, voor die lach op het gezicht van onze bewoners: onze vrijwilligers. Maar liefst 14 vrijwilligers hebben in 2021 of 2022 hun jubileum bereikt. Negen enthousiastelingen dragen al 25 jaar bij op bijzondere en betekenisvolle manier. En 5 loyale vrijwilligers zelfs al 40 jaar!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

De samenwerking tussen WerkSaam Westfriesland en WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) werpt zijn vruchten af. In het onlangs ondertekende convenant 2022 – 2023 is vastgesteld hoe wij komende jaren verder samenwerken ten behoeve van de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Westfriesland.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
Start van de regenboogweek met de vlag en een prachtig gedicht geschreven door een van onze cliënten.
WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
Iedereen moet kunnen genieten van de kwaliteit die het leven hen biedt. Of je nu een oudere bent met een hulpvraag of iemand met een verstandelijke of lichamelijke beperking, iedereen moet het beste uit het leven kunnen halen. Dat is de gewoonste zaak van de wereld. 
WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Corona heeft ons allemaal getroffen. Vandaar dat op 29 juni om 14.00 uur WilgaerdenLeekerweideGroep een digitale herdenkingsdienst houdt.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Vanaf mei is het cliëntportaal Caren in gebruik voor cliënten van Leekerweide. Met Caren hebben cliënt en naasten gemakkelijk en snel toegang tot het zorgdossier van de cliënt. Ook kunnen zij via Caren contact met elkaar onderhouden en informatie inwinnen en uitwisselen. 
Ook de cliënten van Wilgaerden worden uitgenodigd voor Caren. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Vanaf juli kunnen ook zij gebruik maken van Caren.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Vandaag ondertekenden Iris van Bennekom en Paul Zegveld, bestuurders van WilgaerdenLeekerweideGroep op digitale wijze de samenwerkingsovereenkomst met vertegenwoordigers van Nedap, Peter van Soolingen, commercieel directeur Nedap en Jan-Willem Mooij van Nedap.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Vandaag is het de Internationale Dag van de Slaap. Slaap is een belangrijk thema binnen WilgaerdenLeekerweideGroep. In het kader van de Innovatie-impuls, een programma van het VWS, Academy Het Dorp en Vilans dat een boost geeft aan innovatie binnen zorginstellingen, doen wij onderzoek naar slaap. Wist je dat 60% van de mensen met een verstandelijke beperking kampt met slaapproblemen? Ons Project- en innovatiebureau gaat hier samen met ons expertiseteam Slaap / Waak verandering in brengen: met behulp van zorgtechnologie gaan wij ervoor zorgen dat onze cliënten de nachtrust krijgen die zij verdienen.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Het is bijna Voorjaarsvakantie: lekker even opladen!

Wil je ook je elektrische auto opladen? Dat kan voortaan gewoon op ons terrein aan de Verlengde Kerkweg 1 in Wognum. Fantastisch, toch?!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
1 2 3 4 5 7