Nieuws

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten op deze nieuwspagina.

Fietsen langs plekjes die men nog van vroeger kent. Met behulp van een fietslabyrint - een bewegingstrainer met trapondersteuning gekoppeld aan een groot scherm - kunnen bewoners van woonzorgcentrum Westerhaven in Hoorn mooie fietsritjes maken langs zelfgekozen routes. Met deze faciliteit biedt WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) ouderen de mogelijkheid om in beweging te blijven. En vaak is een ritje aanleiding voor bijzondere verhalen en gesprekken over vroegere tijden.

 

Tijdens onze Open Dag op zaterdag 18 maart a.s. staan de deuren van locatie Westerhaven open voor het publiek. Onze zorgcollega’s leiden geïnteresseerden graag rond en bieden diverse activiteiten aan zoals een virtueel fietsritje in binnen- of buitenland en een interactief spelletje aan de tovertafel. Met bewegende beelden zorgt deze tafel voor interactie tussen bewoners, gezelligheid en een vrolijke sfeer.

 

Open Dag zaterdag 18 maart

Zaterdag 18 maart a.s. van 13.00-16.30 uur organiseren wij onze jaarlijkse Open Dag. Op een aantal locaties is iedereen van harte welkom om de sfeer te proeven en te zien wat ons werk inhoudt.

Op locatie Wognum is een grote informatiemarkt over al onze ondersteuningsmogelijkheden aan ouderen en mensen met een beperking. Collega’s van Recruitment en VrijwilligersNH zijn daar ook aanwezig.

 

Meer informatie over de Open Dag en een overzicht van de deelnemende locaties: https://www.wlgroep.nl/actueel/agenda/18-maart-open-dag-van-1300-1630-uur.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

“Het maakt niet uit hoe je communiceert, áls je maar communiceert.” Onder dit motto behandelt Logisch! logopedisch expertisecentrum, onderdeel van de WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep), jaarlijks honderden cliënten. Van een pasgeboren baby’tje dat moeite heeft met drinken tot een oudere mevrouw die hulp zoekt om in contact te blijven met haar omgeving; en van een kind met een achterstand in taalontwikkeling tot cliënten met een dubbele beperking.

 

Maatwerk

In hun behandelkamer zien de zeven logopedisten van Logisch! cliënten uit alle fasen van het leven voorbij komen. Ivonne Scheer, al ruim 30 jaar logopediste bij WLGroep: “Logopedie helpt bij problemen met spraak, taal, stem, gehoor of eten en drinken. Wij kijken wat cliënten nodig hebben om beter zelfstandig te communiceren en prettig en veilig te eten zodat men zich gelukkiger voelt en meer uit het leven kan halen. Maatwerk is hierbij het sleutelwoord, want elke cliënt is immers uniek. Dit zie je ook terug in ons brede aanbod van behandelingen. Zo maken we bijvoorbeeld een speciaal plaatjes-aanwijs-boek voor iemand die moeite heeft met spreken, doen we eetobservaties bij mensen met slikproblemen en leren we iemand die motorisch zeer beperkt is om te communiceren via een spraakcomputer met oogbesturing. Deze afwisseling in cliënten en vraagstukken vraagt veel van onze creativiteit en houdt ons werk uitdagend. En dat is precies waarom ik nog elke dag met heel veel plezier naar m’n werk ga.”

 

Logisch!, hét logopedisch expertisecentrum in West-Friesland, heeft vijf locaties. Iedereen van 0 - 100+, zowel cliënten van WLGroep als mensen van daarbuiten, kan gebruik maken van de diensten van het expertisecentrum. De logopedisten ontvangen de cliënten in hun praktijk of gaan op huis- of locatiebezoek als dat gewenst is.

 

Open Dag zaterdag 18 maart

Wil je weten wat het Logisch! voor jou kan betekenen of wil je eens een kijkje nemen in de praktijk? Kom dan naar de Open Dag van WLGroep op zaterdag 18 maart a.s. van 13.00 – 16.30 uur.

De logopedisten zijn deze dag aanwezig op locatie Wognum.

Meer informatie over de Open Dag: LINK: https://www.wlgroep.nl/actueel/agenda/18-maart-open-dag-van-1300-1630-uur

Meer informatie over Logisch!: LINK : https://www.logischcentrum.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Door een ICT-verstoring is WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) op dit moment telefonisch en per mail slecht bereikbaar.

Voor dringende zaken die niet kunnen wachten is een speciaal mobiel nummer ingericht: 06 - 41100888.

De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar via: 088 - 0451060.

 

Excuses voor het ongemak.

WLGroep

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Binnen WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) start binnenkort een project dat mensen met een arbeidsbeperking begeleidt naar beschut werk. Aanleiding hiervoor is dat medewerkers van het Kluspunt en jobcoaches van IetsAnders – een van de labels van WLGroep – merkten dat steeds meer cliënten van zinvolle daginvulling toe zijn aan een stap naar een beschutte werkplek bij een reguliere werkgever. Om de komende twee jaar een doorstroomtraject naar deze werkplekken te kunnen ontwikkelen, is bij Instituut Gak ruim 100.000 euro subsidie aangevraagd én gekregen. Hiermee kunnen zeker 10 deelnemers begeleid worden.

 

 

 

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Medewerkers woonzorgcentrum Avondlicht vervullen hartewens bewoner

 

Medewerkers van woonzorgcentrum Avondlicht van WilgaerdenLeekerweideGroep in Hoorn hebben dit weekend de hartewens van meneer Van Riesen, een 75-jarige bewoner, in vervulling laten gaan. Als enorm liefhebber van vrachtwagens en voormalig vrachtwagenchauffeur wilde meneer zo graag nog eens een ritje maken met een ’30-tonner diesel’. En zo gebeurde. Thigo en Anouk van VTG Transport haalden meneer Van Riesen op met hun vrachtwagen. Luid claxonnerend kwamen ze aan bij Avondlicht en nadat meneer zich voorin de wagen had gesetteld, vertrokken ze ‘met de vlam in de pijp’. Uitgezwaaid door de familie van meneer Van Riesen, medewerkers en vastgelegd door twee lokale kranten.

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

We vertellen je graag over onze zorg en ondersteuning. Maar ook over hoe leuk het is bij ons te werken of het zorgvak te leren. Maar beter nog dan vertellen: KOM HET ERVAREN!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Bouwbedrijf Wit uit Wognum overhandigt cheque voor duofiets!

Onlangs droegen Nic en John Wit het stokje van hun bedrijf over aan hun zonen. In plaats van afscheidscadeaus, wilden ze geld inzamelen voor het goede doel.

Naast De Voedselbank ontving ook de WLgroep een donatie van maar liefst 7.500,-

Onze medewerkers Jitske en Luka en cliënt Erik van de Wentel 5B en 5C namen de cheque in ontvangst en weten hier een goede bestemming voor: de aanschaf van een duofiets.

Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling van de bewoners.

 

Wat een mooi voorbeeld van hoe betrokken het bedrijfsleven is bij sociaal-maatschappelijke vraagstukken en hoe we samen impact kunnen maken.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Beleidsmedewerkers van het ministerie van VWS zijn op 12 januari door medewerkers, vrijwilligers en cliënten van WLGroep bijgepraat over ontwikkelingen in de gehandicaptenzorg. Hierbij kwam ook de samenwerking met de ouderenzorg aan de orde. Daarnaast kregen zij een kijkje in de keuken bij verschillende onderdelen op het terrein in Wognum om met eigen ogen mooie en innovatieve projecten van WLGroep te zien en te ervaren hoe het VWS- beleid in de praktijk uitwerkt.

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
1 2 3 4 5 14