;

Mensen met een ernstige en meervoudige beperking

Mensen met een ernstige en meervoudige beperking (EMB) hebben vaak een speciale verzorgingsvraag. Leekerweide biedt deze verzorgingsvraag aan in de thuissituatie, maar ook op verschillende locaties. Hiervoor heeft Leekerweide een aantal huizen speciaal ingericht. Rust, overzicht en geborgenheid zijn daarbij kernbegrippen. Maar voor wie dat aankan en wenst: ook uitdaging en prikkelen tot ontwikkeling. Hetzelfde geldt voor de dagbestedingsactiviteiten. Hoewel de verzorging vaak specialistisch is en bepaalde vaardigheden vraagt, blijven ouders en familieleden vanzelfsprekend nauw betrokken bij de zorg voor hun verwant. 

 

Aanmelden

Heb jij ondersteuning nodig? Leekerweide helpt jou graag verder. Neem contact op met onze zorgbemiddelaars.

088 - 0451060
Mailen kan ook: zorgbemiddeling@wlgroep.nl

Jenna wil geen rolstoelhaar!

Jenna is geboren met een ernstige en meervoudige beperking. Bij al haar activiteiten heeft Jenna hulp nodig. Zij brengt de dag grotendeels door in haar rolstoel, ondersteund door kussens en vastgehouden door een gesp. Maar denk niet dat Jenna’s wereld daar ophoudt.

Jenna is een rolstoeldiva! Die rolstoel mag dan wel een vaste accessoire zijn, voor de rest houdt Jenna van kleur, verrassing en bijzonderheden! Jenna kan aangeven in welke kleding zij die dag zin heeft. Ze gaat regelmatig naar de beautysalon gerund door vrijwilligers om haar nagels een mooi kleurtje te geven.

En haar haar, daar moet speciale aandacht aan geschonken worden! Staartjes of twee knotjes, met mooie elastiekjes erin. Jenna keurt zichzelf - en het werk van haar begeleider - in de spiegel voordat ze haar huis verlaat. Voor Jenna geen rolstoelhaar! 

- Begeleider van Jenna

Meer informatie ontvangen?

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.