;

Nieuws

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten op deze nieuwspagina.

BEZOEKERSREGELING GEHANDICAPTENZORG AANGESCHERPT

Op het NOS liveblog is deze avond 23 maart het bericht verschenen. Dit bericht gaat over een bezoekersregeling in de gehandicaptensector. Deze afspraak is gemaakt tussen het ministerie van VWS en VGN, onze brancheorganisatie. 

De bezoekersregeling is aangescherpt. Cliënten mogen geen bezoek ontvangen, tenzij dat noodzakelijk is. Wij hanteerden deze regel al.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Gisteren hebben we besloten, in navolging van de regels van de overheid, een aantal locaties voor bezoek te sluiten. Dit betreft alle locaties van Wilgaerden en een aantal locaties en woningen van Leekerweide waar onze meest kwetsbare cliënten wonen. Vandaag hebben we besloten enkele andere woningen van Leekerweide eveneens te sluiten. Met deze maatregel volgen we de regels van de overheid en VGN/Actiz om onze meest kwetsbare cliënten zo goed mogelijk te beschermen.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

De ontwikkelingen gaan snel. Het is nodig om nog meer in de luwte te blijven en onze cliënten nog meer af te schermen. Om hen, onze medewerkers en vrijwilligers te beschermen hebben we nieuwe maatregelen genomen: 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

We hebben besloten om bijeenkomsten met relatief veel mensen en met mensen van buiten onze organisatie, ivm het Coronavirus af te gelasten. Dat betekent dat De Open Dag op 21 maart en NLDoet op 13 en 14 maart niet doorgaan. Ook de feestelijke opening van de bouw van appartementen aan het Nieuwland gaat niet door.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Het nieuws over het Coronavirus houdt veel mensen bezig. Ook wij letten goed op. De RIVM en GGD helpen ons daarbij. Zij geven advies hoe we het beste kunnen voorkomen dat het virus zich verspreidt. Of dat zo min mogelijk mensen besmet worden. Wij volgen hun advies op. Want we willen graag onze cliënten, medewerkers, vrijwilligers en gasten zo goed als mogelijk beschermen tegen het Coronavirus.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Afgelopen maandag 17 februari was het dan uiteindelijk zo ver: een nieuw lokaal op de Makerij…. Graag gedaan! werd officieel geopend door Mukesh.

Onder het genot van koffie, thee en wat lekkers, waren alle cliënten van de Makerij uitgenodigd om een kijkje te nemen en vragen te stellen over de werkzaamheden waar in Graag gedaan! aan gewerkt kan worden.

Leekerweide
Lees verder

Privacy is een recht. Toch weten maar weinig mensen hoe het precies zit met privacy. Om die reden is de Dag van de Privacy in het leven geroepen. Om mensen bewust te maken van dit recht en bewust te maken wat privacy precies inhoudt.

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Op dinsdagavond 21 januari heeft een cliënt die in een crisisplaatsing zeer korte tijd bij ons verbleef, voor veel consternatie gezorgd. Hij heeft auto’s aangehouden en geprobeerd portieren te openen. Dat is in één geval gelukt. Hij heeft de hoogzwangere bestuurster uit de auto getrokken. Dat heeft grote indruk gemaakt, zij is hiervan enorm geschrokken. Dat vinden wij heel erg.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Op 14 mei 2019 spraken vertegenwoordigers van Wilgaerden en BuroFlo (LeekerweideGroep) op het ZZWW-Symposium. Zij presenteerden daar het product Beeldzorg, waarmee Wilgaerden en LeekerweideGroep in 2019 gestart zijn.

 

BuroFlo
Lees verder

Jonge mantelzorgers zien zichzelf vaak niet als mantelzorger. Zij zorgen langdurig voor een hulpbehoevende ouder - of broer of zus - en vinden dat normaal. Heb jij oog voor jonge mantelzorgers, ook als ze niet om hulp vragen?

BuroFlo
Lees verder

Onze collega's Machteld Burggraaf, Annemarie Stevers, Ruud de Boer en Kirsten Bodegraven zijn onderweg naar Bunnik. Zij zijn uitgenodigd om het prototype van NOBIS, dé app voor (zelforganiserende) teams in de zorg te pitchen tijdens een congres Samen Sterk voor Volwaardig Leven van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

‘Een eigen huis, een plek onder de zon…’ Zanger René Froger vraagt zich in dit lied af wat een mens simpelweg gelukkig maakt. Nu, over het antwoord hoeven de cliënten van de nieuwe locatie De Gent in Hoogkarspel niet na te denken. Voor hen is hun nieuwe woning een droom die uitkomt. Een eigen woonkamer, keuken, douche, toilet, slaapkamer en vooral een eigen voordeur. En juist die deur maakt dat ze zich eigenaar voelen in hun woning.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Gemeente Hoorn wil graag in gesprek met Jonge Mantelzorgers, om hun behoefte op te halen en om ze te waarderen door hun stem te horen.

BuroFlo
Lees verder
1 3 4 5 6 7