;

Nieuws

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten op deze nieuwspagina.

ActiZ en VGN organiseerden onlangs een ideeënwedstrijd voor zorgorganisaties om creatieve, vernieuwende en onderscheidende plannen te delen voor een rookvrije zorg. Ronald (cliënt dagbesteding) greep de uitdaging met beide handen aan en maakte een prachtig kunstwerk. En dat vond de jury ook, want hij mag zichzelf winnaar noemen in 2 categorieën. Gefeliciteerd Ronald!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Op 14 oktober 2023 vindt de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg plaats; een jaarlijks terugkomende dag op de tweede zaterdag van oktober, in het teken van de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. 

Als sterven naderbij komt en de zorg voor de mantelzorger te veel wordt, kan er voor cliënten van WilgaerdenLeekerweideGroep een beroep gedaan worden op een waardevolle groep vrijwilligers: Vrijwilligers Warm Afscheid. Zij bieden hulp en liefdevolle ondersteuning in deze moeilijke periode. De cliënt kan op deze manier in de vertrouwde omgeving blijven. Voor onze cliënten – ouderen en mensen met een beperking – is dit ontzettend fijn.

VrijwilligersNH
Lees verder

De komende 3 jaar gaan zo’n 500 begeleiders in de gehandicaptenzorg aan de slag met hun professionele ontwikkeling via hun eigen beroepsregister. Afgelopen vrijdag vond de feestelijke aftrap plaats, (mede) georganiseerd door onze collega’s Meerie, Miriam en Petra. Zij verzorgden de opening in Utrecht, waarna onze collega’s, van Logisch! (logopedisch expertisecentrum), Ine en Ivonne een workshop gaven over totale communicatie.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Op ons terrein in Wognum wonen diverse cliënten in diverse gebouwen. 
Bij een van de gebouwen, de Oid is recent een jeu de boules-baan aangelegd. Dit was al meer dan 2 jaar een hartenwens van de bewoners en hun begeleiders. De baan is een groot succes en mag ook door andere cliënten gebruikt worden.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Stoppen met roken is voor mensen met een verstandelijke beperking een enorme uitdaging. Daarom ontwikkelde Claudia Kaagman (verslavingsdeskundige bij WilgaerdenLeekerweideGroep) een speciale (S)Topper methode. En met succes! Inmiddels zijn al drie cliënten en een begeleider al langere tijd gestopt met roken.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Afgelopen zondag was het circus bij Leekerweide in Wognum, georganiseerd door VrijetijdsbestedingNH. Een fantastische dag met 3 voorstellingen, waar ruim 400 cliënten, familie, kennissen en vrienden van hebben genoten. Tijdens de toegankelijke circusvoorstelling was van alles te beleven. Van herkenbare muziek, vrolijke kleuren, authentieke acts tot popcorn & limonade na afloop. Hier zal nog lang over nagepraat worden.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Samen lekker bewegen in de buitenlucht met je haren wapperend in de wind. Bij ons woonzorgcentrum Weidehof in Spanbroek gebeurt dit bijna dagelijks. Door weer en wind nemen vrijwilligers, medewerkers en familieleden bewoners mee voor een ritje op een elektrische duofiets. Geen blokje om, maar vaak een tochtje van wel drie kwartier of langer. Alleen bij stortbuien en storm blijft de fiets ‘op stal’.

Intensief gebruik

WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) beschikt over een aantal elektrische duofietsen. Locatie Weidehof heeft er twee. Door intensief gebruik hebben deze fietsen al heel wat kilometers op de teller en dat is te merken. Eén oude fiets heeft af en toe kuren waardoor fietsers zomaar ergens onderweg stranden.

De hoogste tijd voor een nieuwe duofiets dus en vrijdag 15 september jl. was het zover. De onthulling van een gesponsorde, veilige en spiksplinternieuwe Huka duofiets met drie weerstand-standen. Geleverd door De Graaf mobiliteit & welzijn, een onderneming die Weidehof een warm hart toedraagt.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Het Leescafé in Hoorn: een begrip onder bibliotheekbezoekers en een bijzondere werkplek voor onze cliënten van WLGroep. Op donderdag 7 september bestaat het Leescafé 10 jaar. Vanaf 12 uur worden de eerste 50 bezoekers vanaf 12.00 uur feestelijk onthaald met een lekkere petit four.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Bij dagbesteding de Kolk van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) in Hoogkarspel komen dagelijks zo’n zestig deelnemers samen. In het voormalig schoolgebouw aan de Tuinstraat maken cliënten met een verstandelijke beperking kennis met diverse materialen en leren ze om met passie kwalitatieve producten te maken. Van geboorteslingers tot haarspeldjes en van tegels met wijsheden tot kaarsen in de prachtigste vormen en kleuren.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Je zou maar met je foto op elke tafel staan. Annika, een creatieve pittige meid en cliënt bij dagbesteding van WilgaerdenLeekerweidegroep (WLGroep) kan er over meepraten.

Zij is één van de gezichten op de menukaarten van sociaal café de Bonte Veer in Enkhuizen. Annika: “Ik word vaak herkend en mensen vragen soms speciaal naar mij.”

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Tijdens de Hoornse Stadsfeesten gingen in woonzorgcentrum Westerhaven van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) dit weekend de voetjes van de vloer. Tijdens een prikkelarme ‘Super Silent disco’ genoten de oudere bewoners samen met jongeren van de locaties Nieuwland en De Boogerd van een lichtshow, lekkere hapjes en drankjes en uiteraard van muziek. Deze muzikale beleving met koptelefoons in de eigen vertrouwde omgeving was nieuw voor velen, maar werd daardoor niet minder gewaardeerd.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Bij de linnendienst van Palito, het facilitair bedrijf van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep), draaien ze er hun hand niet voor om. Sorteren, wassen, drogen en opvouwen: dagelijks wordt in Wognum wel duizend kilo kleding gewassen van 265 cliënten. Met professionele wasmachines die wel 21 en 28 kilo aan kunnen. Deze klus wordt geklaard door enthousiaste medewerkers die samen één hechte familie vormen; betaalde krachten, stagiaires en cliënten met een licht verstandelijke beperking.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Waar 20% van de gehele Nederlandse bevolking rookt, is dit percentage drie keer zo hoog bij mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB): 60%! Helaas zijn er voor deze doelgroep weinig tot geen hulpmiddelen beschikbaar om te stoppen met roken. Iets wat haaks staat op de beginselen uit het nationaal preventie-akkoord.

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Kluspunt van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep). Een aantal jaren geleden klein begonnen en inmiddels een begrip binnen onze organisatie. Binnen dit succesvolle project bieden we zo’n 100 cliënten – ouderen en mensen met een verstandelijke beperking - een zinvolle daginvulling. Denk aan het inpakken van snoep en zeep, kaarten maken, verpakkingen bestickeren, meehelpen bij de milieustraat van WLGroep of het schilderen van een wandje. In hun eigen tempo en in een veilige omgeving, zowel binnen onze eigen organisatie als voor externe bedrijven.

 

Bij WLGroep zetten we onze cliënten in hun kracht en kijken we naar wat ze wél kunnen. Bij ons kun je zijn wie je bent.

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Sinds dit voorjaar maakt het mobiele leugenbankje van Zuiderzeemuseum een toer langs woonzorgcentra van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep). Konden de bewoners van de Westerhof en Herfstzon er al van genieten, tot en met Pasen heeft het een ereplek in Het Noorderlandhuis. Iedereen is heel enthousiast!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Wij nodigen je van harte uit op een van onze Zomerbaan-Inloopsollicitaties voor de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, facilitaire ondersteuning en huishoudelijke ondersteuning in de wijk:

 

Dinsdag 4 april, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Donderdag 6 april, locatie Sint Nicolaas, Doelenstraat 2 te Enkhuizen van 14.00u tot 17.00u.

 

Maandag 15 mei, locatie De Horstenburgh, Dorpstraat 104 te Obdam van 14.00u tot 17.00u.

 

Vrijdag 19 mei, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Woensdag 7 juni, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Vrijdag 7 juli, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Loop bij ons binnen tijdens een van onze Zomerbaan-Inloopsollicitaties. We gaan in gesprek en bevalt dit? Dan heb je meteen een nieuwe baan!

 

Vergeet niet je ID en Bankpas mee te nemen (een rijbewijs is niet voldoende).

 

Wie weet tot ziens!

 

Voor alle informatie;

https://www.werkenbijwlgroep.nl/vacatures/vakantiekrachten-zomer-2023/#filter

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Afgelopen zaterdag hebben we heel veel bezoekers mogen ontvangen op onze locaties. Iedereen heeft een goede indruk kunnen krijgen van de inhoud van onze diensten: van verzorging en begeleiding bij wonen, werken, vrijetijdsbesteding en behandeling en therapie. Wat extra leuk is, is dat uit de reacties van de bezoekers bleek dat het enthousiasme van onze collega’s en de liefde voor hun vak aanstekelijk is. De interesse in een baan, vrijwilligerswerk of opleiding was daarom groot, en dat is natuurlijk top!  

 

Dank aan alle leuke bezoekers, alle enthousiaste medewerkers en iedereen die heeft meegewerkt om er een geweldig leuke dag van te maken. Van de kapster in de kapsalon van De Horstenburgh tot Hans die met een stippellijn zijn open appartement onder de aandacht bracht. En van Ann die alle bezoekers heeft geteld tot de sponsoren van de roze koeken voor de roze loper. Het was een geslaagde dag! 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Fietsen langs plekjes die men nog van vroeger kent. Met behulp van een fietslabyrint - een bewegingstrainer met trapondersteuning gekoppeld aan een groot scherm - kunnen bewoners van woonzorgcentrum Westerhaven in Hoorn mooie fietsritjes maken langs zelfgekozen routes. Met deze faciliteit biedt WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) ouderen de mogelijkheid om in beweging te blijven. En vaak is een ritje aanleiding voor bijzondere verhalen en gesprekken over vroegere tijden.

 

Tijdens onze Open Dag op zaterdag 18 maart a.s. staan de deuren van locatie Westerhaven open voor het publiek. Onze zorgcollega’s leiden geïnteresseerden graag rond en bieden diverse activiteiten aan zoals een virtueel fietsritje in binnen- of buitenland en een interactief spelletje aan de tovertafel. Met bewegende beelden zorgt deze tafel voor interactie tussen bewoners, gezelligheid en een vrolijke sfeer.

 

Open Dag zaterdag 18 maart

Zaterdag 18 maart a.s. van 13.00-16.30 uur organiseren wij onze jaarlijkse Open Dag. Op een aantal locaties is iedereen van harte welkom om de sfeer te proeven en te zien wat ons werk inhoudt.

Op locatie Wognum is een grote informatiemarkt over al onze ondersteuningsmogelijkheden aan ouderen en mensen met een beperking. Collega’s van Recruitment en VrijwilligersNH zijn daar ook aanwezig.

 

Meer informatie over de Open Dag en een overzicht van de deelnemende locaties: https://www.wlgroep.nl/actueel/agenda/18-maart-open-dag-van-1300-1630-uur.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

“Het maakt niet uit hoe je communiceert, áls je maar communiceert.” Onder dit motto behandelt Logisch! logopedisch expertisecentrum, onderdeel van de WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep), jaarlijks honderden cliënten. Van een pasgeboren baby’tje dat moeite heeft met drinken tot een oudere mevrouw die hulp zoekt om in contact te blijven met haar omgeving; en van een kind met een achterstand in taalontwikkeling tot cliënten met een dubbele beperking.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
1 2 3 4 5 6