Nieuws

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten op deze nieuwspagina.

Medewerkers woonzorgcentrum Avondlicht vervullen hartewens bewoner

 

Medewerkers van woonzorgcentrum Avondlicht van WilgaerdenLeekerweideGroep in Hoorn hebben dit weekend de hartewens van meneer Van Riesen, een 75-jarige bewoner, in vervulling laten gaan. Als enorm liefhebber van vrachtwagens en voormalig vrachtwagenchauffeur wilde meneer zo graag nog eens een ritje maken met een ’30-tonner diesel’. En zo gebeurde. Thigo en Anouk van VTG Transport haalden meneer Van Riesen op met hun vrachtwagen. Luid claxonnerend kwamen ze aan bij Avondlicht en nadat meneer zich voorin de wagen had gesetteld, vertrokken ze ‘met de vlam in de pijp’. Uitgezwaaid door de familie van meneer Van Riesen, medewerkers en vastgelegd door twee lokale kranten.

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

We vertellen je graag over onze zorg en ondersteuning. Maar ook over hoe leuk het is bij ons te werken of het zorgvak te leren. Maar beter nog dan vertellen: KOM HET ERVAREN!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Bouwbedrijf Wit uit Wognum overhandigt cheque voor duofiets!

Onlangs droegen Nic en John Wit het stokje van hun bedrijf over aan hun zonen. In plaats van afscheidscadeaus, wilden ze geld inzamelen voor het goede doel.

Naast De Voedselbank ontving ook de WLgroep een donatie van maar liefst 7.500,-

Onze medewerkers Jitske en Luka en cliënt Erik van de Wentel 5B en 5C namen de cheque in ontvangst en weten hier een goede bestemming voor: de aanschaf van een duofiets.

Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling van de bewoners.

 

Wat een mooi voorbeeld van hoe betrokken het bedrijfsleven is bij sociaal-maatschappelijke vraagstukken en hoe we samen impact kunnen maken.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Beleidsmedewerkers van het ministerie van VWS zijn op 12 januari door medewerkers, vrijwilligers en cliënten van WLGroep bijgepraat over ontwikkelingen in de gehandicaptenzorg. Hierbij kwam ook de samenwerking met de ouderenzorg aan de orde. Daarnaast kregen zij een kijkje in de keuken bij verschillende onderdelen op het terrein in Wognum om met eigen ogen mooie en innovatieve projecten van WLGroep te zien en te ervaren hoe het VWS- beleid in de praktijk uitwerkt.

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Op 8 december ondertekende Renata Fideli namens WLGroep de Green Deal Zorg 3.0.

Deze deal is een volgende stap in het groener en milieubewuster maken van onze organisatie. In de eerste regionale Green Deal Zorg stond de CO2-reductie en energiebesparing centraal. In deze stap van de deal staat aandacht voor verstandig gebruik van grondstoffen en hergebruik (circulariteit) centraal. Met andere woorden: slim omgaan met grondstoffen, verstandig inkopen, afval verminderen en zo veel als mogelijk materialen hergebruiken door recycling.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Annette Fijn van Draat en Renata Fideli zijn door de Raad van Toezicht van WLGroep benoemd tot de nieuwe Raad van Bestuur. Zij treden respectievelijk per 1 juni en 1 juli 2022 aan. Ze volgen daarbij John Kauffeld op, die interim de WLGroep met Peter Hoppener heeft bestuurd.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Ze zorgen voor die extra aandacht, voor die lach op het gezicht van onze bewoners: onze vrijwilligers. Maar liefst 14 vrijwilligers hebben in 2021 of 2022 hun jubileum bereikt. Negen enthousiastelingen dragen al 25 jaar bij op bijzondere en betekenisvolle manier. En 5 loyale vrijwilligers zelfs al 40 jaar!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
1 2 3 4 5 12