Nieuws

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten op deze nieuwspagina.

Als WilgaerdenLeekerweideGroep zijn wij dankbaar én supertrots op alle 1.400 vrijwilligers die dagelijks het verschil maken in het leven van onze bewoners en cliënten. 

En dat sommige van hen vandaag een Koninklijk lintje hebben ontvangen, bevestigt nog maar eens hoe belangrijk en gewaardeerd hun werk is. 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Waar 20% van de gehele Nederlandse bevolking rookt, is dit percentage drie keer zo hoog bij mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB): 60%! Helaas zijn er voor deze doelgroep weinig tot geen hulpmiddelen beschikbaar om te stoppen met roken. Iets wat haaks staat op de beginselen uit het nationaal preventie-akkoord.

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Kluspunt van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep). Een aantal jaren geleden klein begonnen en inmiddels een begrip binnen onze organisatie. Binnen dit succesvolle project bieden we zo’n 100 cliënten – ouderen en mensen met een verstandelijke beperking - een zinvolle daginvulling. Denk aan het inpakken van snoep en zeep, kaarten maken, verpakkingen bestickeren, meehelpen bij de milieustraat van WLGroep of het schilderen van een wandje. In hun eigen tempo en in een veilige omgeving, zowel binnen onze eigen organisatie als voor externe bedrijven.

 

Bij WLGroep zetten we onze cliënten in hun kracht en kijken we naar wat ze wél kunnen. Bij ons kun je zijn wie je bent.

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Sinds dit voorjaar maakt het mobiele leugenbankje van Zuiderzeemuseum een toer langs woonzorgcentra van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep). Konden de bewoners van de Westerhof en Herfstzon er al van genieten, tot en met Pasen heeft het een ereplek in Het Noorderlandhuis. Iedereen is heel enthousiast!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

In het weekend van 4-5 maart jl. is zorgorganisatie WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) getroffen door een cyberaanval. Onbevoegden hebben zich toegang verschaft tot ons computernetwerk. Direct zijn crisisprotocollen in werking getreden en is samen met externe IT- en Cyber Security deskundigen een uitgebreid onderzoek gestart. Dit onderzoek loopt nog.

Naast de gehackte systemen zijn in dat weekend uit voorzorg alle internetverbindingen offline gezet, wat gevolgen had voor onze bereikbaarheid per telefoon en mail.

Alle locaties van WLGroep zijn inmiddels weer telefonisch en per mail bereikbaar. Het mobiele telefoonverkeer werkt volledig.

 

De zorg voor onze 3.000 cliënten is onverminderd doorgegaan dankzij de flexibiliteit en veerkracht van onze betrokken zorgmedewerkers.

 

Tijdens de cyberaanval hebben de hackers data/bestanden gestolen. Uit het onderzoek blijkt dat hier bestanden uit 2018 tussen zitten met persoonsgegevens van crediteuren, (ex-) cliënten en (ex-) medewerkers.  De hackers gaan deze bestanden waarschijnlijk op zeer korte termijn openbaar maken. Waar wij persoonsgegevens kunnen herleiden tot personen én wij beschikken over hun contactgegevens, gaan wij mensen op korte termijn persoonlijk hierover informeren.  Vandaag – 24 maart - gaat er een brief uit naar 900 (ex-) cliënten. Wij adviseren hen om uiterst alert te zijn op phishing mail, nep e-mail of mogelijk misbruik van hun gegevens. Met dit nieuwsbericht en aandacht in de media willen wij ook personen bereiken waarvan wij geen contactgegevens hebben.  

 

Wij betreuren het zeer dat hackers zich toegang tot ons netwerk hebben weten te verschaffen en persoonlijke gegevens in handen hebben. Mensen die hier mogelijk hinder van ondervinden, bieden wij onze oprechte excuses aan.

 

Op onze website staat een overzicht met vragen en antwoorden en contactgegevens.

Dit is te vinden op www.wlgroep.nl/actueel/vragen en antwoorden.

Het overzicht zullen wij steeds actualiseren. LINK

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Wij nodigen je van harte uit op een van onze Zomerbaan-Inloopsollicitaties voor de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, facilitaire ondersteuning en huishoudelijke ondersteuning in de wijk:

 

Dinsdag 4 april, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Donderdag 6 april, locatie Sint Nicolaas, Doelenstraat 2 te Enkhuizen van 14.00u tot 17.00u.

 

Maandag 15 mei, locatie De Horstenburgh, Dorpstraat 104 te Obdam van 14.00u tot 17.00u.

 

Vrijdag 19 mei, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Woensdag 7 juni, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Vrijdag 7 juli, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Loop bij ons binnen tijdens een van onze Zomerbaan-Inloopsollicitaties. We gaan in gesprek en bevalt dit? Dan heb je meteen een nieuwe baan!

 

Vergeet niet je ID en Bankpas mee te nemen (een rijbewijs is niet voldoende).

 

Wie weet tot ziens!

 

Voor alle informatie;

https://www.werkenbijwlgroep.nl/vacatures/vakantiekrachten-zomer-2023/#filter

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Afgelopen zaterdag hebben we heel veel bezoekers mogen ontvangen op onze locaties. Iedereen heeft een goede indruk kunnen krijgen van de inhoud van onze diensten: van verzorging en begeleiding bij wonen, werken, vrijetijdsbesteding en behandeling en therapie. Wat extra leuk is, is dat uit de reacties van de bezoekers bleek dat het enthousiasme van onze collega’s en de liefde voor hun vak aanstekelijk is. De interesse in een baan, vrijwilligerswerk of opleiding was daarom groot, en dat is natuurlijk top!  

 

Dank aan alle leuke bezoekers, alle enthousiaste medewerkers en iedereen die heeft meegewerkt om er een geweldig leuke dag van te maken. Van de kapster in de kapsalon van De Horstenburgh tot Hans die met een stippellijn zijn open appartement onder de aandacht bracht. En van Ann die alle bezoekers heeft geteld tot de sponsoren van de roze koeken voor de roze loper. Het was een geslaagde dag! 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Zorgorganisatie WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) is afgelopen weekend getroffen door een cyberaanval. Onbevoegden hebben zich toegang verschaft tot het computernetwerk van de organisatie. WLGroep kreeg in het weekend last van systemen die niet goed werkten en bij nader onderzoek bleek dat het om een hack ging. Hierop is direct samen met deskundigen een uitgebreid onderzoek gestart naar de omvang van de hack en de gevolgen voor de organisatie.

 

Naast de gehackte systemen zijn uit voorzorg enkele andere systemen offline gehaald. Hierdoor is WLGroep telefonisch en per mail slecht bereikbaar. Het is niet bekend hoelang dit nog gaat duren.

De zorgverlening richting onze cliënten gaat wel gewoon door.

 

Bereikbaarheid WLGroep

Journalisten kunnen contact opnemen met de woordvoerder van WLGroep: 06-81173226 en pers@wlgroep.nl.

 

Het algemene telefoonnummer is 06-41100888.

De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar via het reguliere nummer: 088-0451060.

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
1 2 3 4 5 14