;

Nieuws

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten op deze nieuwspagina.

Op 11 juni gaat Leerpleinonline van start. Vanaf die datum kunnen de in totaal 3.000 (!) zorgvrijwilligers die voor WilgaerdenLeekerweideGroep en Omring actief zijn, gebruikmaken van dit platform met verschillende leermodules. Héél praktisch, héél welkom en héél leuk om te doen. Met Leerpleinonline investeren Omring en WLGroep in ‘hun’ vrijwilligers, die een belangrijkere bijdrage leveren aan de zorg.

Ga naar Leerpleinonline.nl

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Op dinsdag 18 juni sluit Wognums mannenkoor Stuurloos hun seizoen af met een gratis concert in de Toneelzaal van de Gortlaad in Wognum. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Tijdens het optreden zullen diverse bestaande én nieuwe nummers te horen zijn. Bekijk hier een voorproefje.

Praktische informatie

  • Inloop vanaf 19.00 uur
  • Start 19.30 uur, eindtijd circa 21.00 uur.
  • Na het optreden is er gelegenheid om een drankje te doen in de Foyer.
  • Tijdens het optreden is het mogelijk om middels een QR-code een donatie te doen aan Stichting Vrienden van Leekerweide
WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Sinds afgelopen donderdag, 16 mei, gaan cliënten van De Makerij weer wekelijks aan de slag op de scheepswerf van Clean2Anywhere in Hoorn. Na de winterstop werd de eerste middag weer feestelijk ingeluid met taart en bonbons. Een feest! Op de scheepswerf van Clean2Anywhere wordt afvalplastic verwerkt tot nieuwe schepen. De cliënten pakken wekelijks verschillende klussen op. Ze helpen bijv. bij het verwerken van plastic, maken nieuwe scheepstouwen of timmeren onderdelen aan elkaar. Maar er is ook regelmatig ruimte voor ontspanning en plezier. Zo stapten ze vorig jaar op een zonnige dag in één van de boten voor een rondje over het water. Een duik in het water kon toen natuurlijk niet ontbreken.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
Afgelopen week stond traditiegetrouw in Wognum in het teken van de Avond4Daagse. Vier avonden lang wandelden kinderen samen met hun ouders, familie en vrienden verschillende routes door het dorp. Ieder jaar gaan ook een aantal cliënten van WLGroep de uitdaging aan en lopen mee. Hoe leuk is het dat de laatste etappe langs hun vertrouwde locatie aan de Verlengde Kerkweg gaat. De stempelpost bevond zich voor het restaurant de Gortlaat.
WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Jaarlijks organiseert Abovo Media een maatschappelijke actie waarbij ze hun steentje bijdragen aan zinvolle of bijzondere initiatieven. Dit jaar bracht een groep medewerkers een bezoek aan onze locatie De Makerij. Er werd geholpen in diverse activiteitenlokalen én ze hadden zelfs een bingo voorbereid voor alle cliënten.

Collega Ilse (student maatschappelijke zorg bij De Makerij): “Het was een fantastische ochtend met een bevlogen en enthousiaste groep vanuit Abovo Media. Vooral het contact tussen hen en de cliënten was erg mooi om te zien. Ze zijn altijd welkom om vaker langs te komen!"

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Afgelopen dinsdag 16 april werd de Dementietafel weer georganiseerd, een initiatief vanuit 6 zorgorganisaties*. De avond stond in het teken van verhalen delen, kennis opdoen en antwoord krijgen op vragen die over de zorg, ondersteuning en omgang gaan van iemand met een verstandelijke beperking en dementie.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Vorig jaar is WLGroep gestart met een project dat mensen met een arbeidsbeperking stap voor stap op weg helpt naar beschut werk. Waaronder cliënt Ricardo (woonachtig locatie Kwartellaan). Hij was jaren geleden glazenwasser in loondienst, maar moest hier helaas mee stoppen vanwege epileptische aanvallen. Vanaf dat moment besteedde Ricardo zijn tijd bij diverse dagbestedingslocaties, maar zijn droom was om ooit weer aan de slag te gaan als glazenwasser. Toen hij vorig jaar groen licht kreeg van z’n artsen om z’n werkzaamheden weer op te bouwen, werd hij één van de eerste deelnemers van het project.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

"We worden soms een beetje vergeten. En ik vind dat het nu tijd is om echt te gaan staan met z'n allen: wij hebben gewoon een prachtig mooi vak en mogen ons laten horen", aldus onze collega Miriam in een video over de pilot beroepsregistratie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Tijdens de Kom Binnen bij Bedrijven Dagen in maart verzorgden wij een Proef-de-zorg-lunch voor iedereen die interesse heeft om te werken bij WLGroep. 

Recruiter Suzanne: "Het was een geslaagde lunch met een mooie groep mensen. Samen met collega’s Karen, Marije en Elena hebben we informatie gegeven over de organisatie, vragen beantwoord en de mogelijkheden over het werken bij WLGroep kunnen vertellen."

Heb jij ook interesse in werken en/of leren bij ons? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer!

WERKENBIJWLGROEP.NL

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Zaterdagmiddag 16 maart stonden op 17 locaties van WilgaerdenLeekerweideGroep de deuren wijd open tijdens de jaarlijkse Open dag. Familie, buurtbewoners en potentiële collega’s en vrijwilligers kregen een kijkje achter de schermen en informatie over werken & leren en wonen, logeren en dagbesteding bij WLGroep. In totaal zijn zo’n 500 bezoekers langs geweest.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Vrijwilligers maken het verschil voor cliënten van WilgaerdenLeekerweideGroep. Ruim 1.300 vrijwilligers geven dagelijks kleur aan het leven van ouderen en mensen met een beperking. Met hun inzet, betrokkenheid en toewijding zijn zij van onschatbare waarde en creëren ze vele momenten van plezier. En dit wordt door WLGroep zeer gewaardeerd.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Onze open dag komt er weer aan. Zaterdag 16 maart van 13.00 – 16.30 uur zetten meerdere locaties hun deuren wijd open. Zodat je kunt zien wie wij zijn en wat wij doen. WLGroep is in beweging. Kom kijken en beweeg mee! Bekijk hier welke locaties geopend zijn én een greep uit de activiteiten.

Tot dan!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Op 7 december is het de dag van de vrijwilliger. Deze dag staat in het teken van waardering voor de inzet en betrokkenheid van onze vrijwilligers. Vrijwilligerswerk geeft glans aan dat van onze cliënten en bewoners. Leven in de brouwerij, ontroeren en vooral: samen veel plezier maken.

Aan al onze 1.350 vrijwilligers: wat fijn dat jullie er zijn! Niet alleen vandaag, maar het hele jaar door.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Het Trimbos-instituut, het landelijk kennisinstituut voor mentale gezondheid, koos onze (s)Topper methode als een van de drie inspirerende projecten in Nederland om in beeld te brengen op hun website. Gister bezocht een filmploeg ons op locatie in Wognum en filmde onder andere onze collega’s Claudia Kaagman en Rieneke Geerlings en cliënten Niels en Anna over onze eigen ontwikkelde methode om te stoppen met roken.

Het eindresultaat zullen we uiteraard binnenkort delen.

Meer weten? Lees ons artikel op onze website.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Ervoor zorgen dat mensen met een ernstige verstandelijke beperking een prettige dag hebben. Volgens José Molenaar-Cillekens, begeleidster wonen/dagbesteding, is dat het allermooiste werk wat er is. Want iedere cliënt is anders, heeft z’n eigen verhaal en z’n eigen gebruiksaanwijzing. En daarom is geen dag hetzelfde. Vorige week vierde José haar 40-jarig jubileum bij WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) in Wognum. ’s Ochtends met muziek en chips bij de dagbesteding in de Boet en ’s middags een gezellig en creatief schilderfeestje met haar collega’s.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

ActiZ en VGN organiseerden onlangs een ideeënwedstrijd voor zorgorganisaties om creatieve, vernieuwende en onderscheidende plannen te delen voor een rookvrije zorg. Ronald (cliënt dagbesteding) greep de uitdaging met beide handen aan en maakte een prachtig kunstwerk. En dat vond de jury ook, want hij mag zichzelf winnaar noemen in 2 categorieën. Gefeliciteerd Ronald!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Op 14 oktober 2023 vindt de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg plaats; een jaarlijks terugkomende dag op de tweede zaterdag van oktober, in het teken van de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. 

Als sterven naderbij komt en de zorg voor de mantelzorger te veel wordt, kan er voor cliënten van WilgaerdenLeekerweideGroep een beroep gedaan worden op een waardevolle groep vrijwilligers: Vrijwilligers Warm Afscheid. Zij bieden hulp en liefdevolle ondersteuning in deze moeilijke periode. De cliënt kan op deze manier in de vertrouwde omgeving blijven. Voor onze cliënten – ouderen en mensen met een beperking – is dit ontzettend fijn.

VrijwilligersNH
Lees verder
1 2 3 4 5 7