;

Nieuws

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten op deze nieuwspagina.

Op 7 december is het de dag van de vrijwilliger. Deze dag staat in het teken van waardering voor de inzet en betrokkenheid van onze vrijwilligers. Vrijwilligerswerk geeft glans aan dat van onze cliënten en bewoners. Leven in de brouwerij, ontroeren en vooral: samen veel plezier maken.

Aan al onze 1.350 vrijwilligers: wat fijn dat jullie er zijn! Niet alleen vandaag, maar het hele jaar door.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Het Trimbos-instituut, het landelijk kennisinstituut voor mentale gezondheid, koos onze (s)Topper methode als een van de drie inspirerende projecten in Nederland om in beeld te brengen op hun website. Gister bezocht een filmploeg ons op locatie in Wognum en filmde onder andere onze collega’s Claudia Kaagman en Rieneke Geerlings en cliënten Niels en Anna over onze eigen ontwikkelde methode om te stoppen met roken.

Het eindresultaat zullen we uiteraard binnenkort delen.

Meer weten? Lees ons artikel op onze website.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Ervoor zorgen dat mensen met een ernstige verstandelijke beperking een prettige dag hebben. Volgens José Molenaar-Cillekens, begeleidster wonen/dagbesteding, is dat het allermooiste werk wat er is. Want iedere cliënt is anders, heeft z’n eigen verhaal en z’n eigen gebruiksaanwijzing. En daarom is geen dag hetzelfde. Vorige week vierde José haar 40-jarig jubileum bij WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) in Wognum. ’s Ochtends met muziek en chips bij de dagbesteding in de Boet en ’s middags een gezellig en creatief schilderfeestje met haar collega’s.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

ActiZ en VGN organiseerden onlangs een ideeënwedstrijd voor zorgorganisaties om creatieve, vernieuwende en onderscheidende plannen te delen voor een rookvrije zorg. Ronald (cliënt dagbesteding) greep de uitdaging met beide handen aan en maakte een prachtig kunstwerk. En dat vond de jury ook, want hij mag zichzelf winnaar noemen in 2 categorieën. Gefeliciteerd Ronald!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Op 14 oktober 2023 vindt de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg plaats; een jaarlijks terugkomende dag op de tweede zaterdag van oktober, in het teken van de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. 

Als sterven naderbij komt en de zorg voor de mantelzorger te veel wordt, kan er voor cliënten van WilgaerdenLeekerweideGroep een beroep gedaan worden op een waardevolle groep vrijwilligers: Vrijwilligers Warm Afscheid. Zij bieden hulp en liefdevolle ondersteuning in deze moeilijke periode. De cliënt kan op deze manier in de vertrouwde omgeving blijven. Voor onze cliënten – ouderen en mensen met een beperking – is dit ontzettend fijn.

VrijwilligersNH
Lees verder

De komende 3 jaar gaan zo’n 500 begeleiders in de gehandicaptenzorg aan de slag met hun professionele ontwikkeling via hun eigen beroepsregister. Afgelopen vrijdag vond de feestelijke aftrap plaats, (mede) georganiseerd door onze collega’s Meerie, Miriam en Petra. Zij verzorgden de opening in Utrecht, waarna onze collega’s, van Logisch! (logopedisch expertisecentrum), Ine en Ivonne een workshop gaven over totale communicatie.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Op ons terrein in Wognum wonen diverse cliënten in diverse gebouwen. 
Bij een van de gebouwen, de Oid is recent een jeu de boules-baan aangelegd. Dit was al meer dan 2 jaar een hartenwens van de bewoners en hun begeleiders. De baan is een groot succes en mag ook door andere cliënten gebruikt worden.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Stoppen met roken is voor mensen met een verstandelijke beperking een enorme uitdaging. Daarom ontwikkelde Claudia Kaagman (verslavingsdeskundige bij WilgaerdenLeekerweideGroep) een speciale (S)Topper methode. En met succes! Inmiddels zijn al drie cliënten en een begeleider al langere tijd gestopt met roken.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Ruim 1400 zorgzame vrijwilligers zetten zich in voor cliënten van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep). Een groot aantal van deze vrijwilligers dragen al jarenlang op betekenisvolle wijze bij, en dat wordt gezien en gewaardeerd.

Ook dit jaar organiseerden we een Vrijwilligersfeest. Dit keer voor alle vrijwilligers van WLGroep samen, om hen allen te bedanken voor hun waardevolle inzet en betrokkenheid. Daarbij waren ook de aandachtfunctionarissen - onze ogen en oren op de diverse locaties - van de partij, want ook zij zijn goud waard.

VrijwilligersNH
Lees verder

Afgelopen zondag was het circus bij Leekerweide in Wognum, georganiseerd door VrijetijdsbestedingNH. Een fantastische dag met 3 voorstellingen, waar ruim 400 cliënten, familie, kennissen en vrienden van hebben genoten. Tijdens de toegankelijke circusvoorstelling was van alles te beleven. Van herkenbare muziek, vrolijke kleuren, authentieke acts tot popcorn & limonade na afloop. Hier zal nog lang over nagepraat worden.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Samen lekker bewegen in de buitenlucht met je haren wapperend in de wind. Bij ons woonzorgcentrum Weidehof in Spanbroek gebeurt dit bijna dagelijks. Door weer en wind nemen vrijwilligers, medewerkers en familieleden bewoners mee voor een ritje op een elektrische duofiets. Geen blokje om, maar vaak een tochtje van wel drie kwartier of langer. Alleen bij stortbuien en storm blijft de fiets ‘op stal’.

Intensief gebruik

WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) beschikt over een aantal elektrische duofietsen. Locatie Weidehof heeft er twee. Door intensief gebruik hebben deze fietsen al heel wat kilometers op de teller en dat is te merken. Eén oude fiets heeft af en toe kuren waardoor fietsers zomaar ergens onderweg stranden.

De hoogste tijd voor een nieuwe duofiets dus en vrijdag 15 september jl. was het zover. De onthulling van een gesponsorde, veilige en spiksplinternieuwe Huka duofiets met drie weerstand-standen. Geleverd door De Graaf mobiliteit & welzijn, een onderneming die Weidehof een warm hart toedraagt.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Het Leescafé in Hoorn: een begrip onder bibliotheekbezoekers en een bijzondere werkplek voor onze cliënten van WLGroep. Op donderdag 7 september bestaat het Leescafé 10 jaar. Vanaf 12 uur worden de eerste 50 bezoekers vanaf 12.00 uur feestelijk onthaald met een lekkere petit four.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Bij dagbesteding de Kolk van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) in Hoogkarspel komen dagelijks zo’n zestig deelnemers samen. In het voormalig schoolgebouw aan de Tuinstraat maken cliënten met een verstandelijke beperking kennis met diverse materialen en leren ze om met passie kwalitatieve producten te maken. Van geboorteslingers tot haarspeldjes en van tegels met wijsheden tot kaarsen in de prachtigste vormen en kleuren.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Je zou maar met je foto op elke tafel staan. Annika, een creatieve pittige meid en cliënt bij dagbesteding van WilgaerdenLeekerweidegroep (WLGroep) kan er over meepraten.

Zij is één van de gezichten op de menukaarten van sociaal café de Bonte Veer in Enkhuizen. Annika: “Ik word vaak herkend en mensen vragen soms speciaal naar mij.”

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Tijdens de Hoornse Stadsfeesten gingen in woonzorgcentrum Westerhaven van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) dit weekend de voetjes van de vloer. Tijdens een prikkelarme ‘Super Silent disco’ genoten de oudere bewoners samen met jongeren van de locaties Nieuwland en De Boogerd van een lichtshow, lekkere hapjes en drankjes en uiteraard van muziek. Deze muzikale beleving met koptelefoons in de eigen vertrouwde omgeving was nieuw voor velen, maar werd daardoor niet minder gewaardeerd.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Bij de linnendienst van Palito, het facilitair bedrijf van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep), draaien ze er hun hand niet voor om. Sorteren, wassen, drogen en opvouwen: dagelijks wordt in Wognum wel duizend kilo kleding gewassen van 265 cliënten. Met professionele wasmachines die wel 21 en 28 kilo aan kunnen. Deze klus wordt geklaard door enthousiaste medewerkers die samen één hechte familie vormen; betaalde krachten, stagiaires en cliënten met een licht verstandelijke beperking.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Als WilgaerdenLeekerweideGroep zijn wij dankbaar én supertrots op alle 1.400 vrijwilligers die dagelijks het verschil maken in het leven van onze bewoners en cliënten. 

En dat sommige van hen vandaag een Koninklijk lintje hebben ontvangen, bevestigt nog maar eens hoe belangrijk en gewaardeerd hun werk is. 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Waar 20% van de gehele Nederlandse bevolking rookt, is dit percentage drie keer zo hoog bij mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB): 60%! Helaas zijn er voor deze doelgroep weinig tot geen hulpmiddelen beschikbaar om te stoppen met roken. Iets wat haaks staat op de beginselen uit het nationaal preventie-akkoord.

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
1 2 3 4 5 6