Nieuws

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten op deze nieuwspagina.

Stoppen met roken is voor mensen met een verstandelijke beperking een enorme uitdaging. Daarom ontwikkelde Claudia Kaagman (verslavingsdeskundige bij WilgaerdenLeekerweideGroep) een speciale (S)Topper methode. En met succes! Inmiddels zijn al drie cliënten en een begeleider al langere tijd gestopt met roken.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Afgelopen zondag was het circus bij Leekerweide in Wognum, georganiseerd door VrijetijdsbestedingNH. Een fantastische dag met 3 voorstellingen, waar ruim 400 cliënten, familie, kennissen en vrienden van hebben genoten. Tijdens de toegankelijke circusvoorstelling was van alles te beleven. Van herkenbare muziek, vrolijke kleuren, authentieke acts tot popcorn & limonade na afloop. Hier zal nog lang over nagepraat worden.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Samen lekker bewegen in de buitenlucht met je haren wapperend in de wind. Bij ons woonzorgcentrum Weidehof in Spanbroek gebeurt dit bijna dagelijks. Door weer en wind nemen vrijwilligers, medewerkers en familieleden bewoners mee voor een ritje op een elektrische duofiets. Geen blokje om, maar vaak een tochtje van wel drie kwartier of langer. Alleen bij stortbuien en storm blijft de fiets ‘op stal’.

Intensief gebruik

WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) beschikt over een aantal elektrische duofietsen. Locatie Weidehof heeft er twee. Door intensief gebruik hebben deze fietsen al heel wat kilometers op de teller en dat is te merken. Eén oude fiets heeft af en toe kuren waardoor fietsers zomaar ergens onderweg stranden.

De hoogste tijd voor een nieuwe duofiets dus en vrijdag 15 september jl. was het zover. De onthulling van een gesponsorde, veilige en spiksplinternieuwe Huka duofiets met drie weerstand-standen. Geleverd door De Graaf mobiliteit & welzijn, een onderneming die Weidehof een warm hart toedraagt.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Het Leescafé in Hoorn: een begrip onder bibliotheekbezoekers en een bijzondere werkplek voor onze cliënten van WLGroep. Op donderdag 7 september bestaat het Leescafé 10 jaar. Vanaf 12 uur worden de eerste 50 bezoekers vanaf 12.00 uur feestelijk onthaald met een lekkere petit four.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Bij dagbesteding de Kolk van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) in Hoogkarspel komen dagelijks zo’n zestig deelnemers samen. In het voormalig schoolgebouw aan de Tuinstraat maken cliënten met een verstandelijke beperking kennis met diverse materialen en leren ze om met passie kwalitatieve producten te maken. Van geboorteslingers tot haarspeldjes en van tegels met wijsheden tot kaarsen in de prachtigste vormen en kleuren.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Je zou maar met je foto op elke tafel staan. Annika, een creatieve pittige meid en cliënt bij dagbesteding van WilgaerdenLeekerweidegroep (WLGroep) kan er over meepraten.

Zij is één van de gezichten op de menukaarten van sociaal café de Bonte Veer in Enkhuizen. Annika: “Ik word vaak herkend en mensen vragen soms speciaal naar mij.”

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Tijdens de Hoornse Stadsfeesten gingen in woonzorgcentrum Westerhaven van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) dit weekend de voetjes van de vloer. Tijdens een prikkelarme ‘Super Silent disco’ genoten de oudere bewoners samen met jongeren van de locaties Nieuwland en De Boogerd van een lichtshow, lekkere hapjes en drankjes en uiteraard van muziek. Deze muzikale beleving met koptelefoons in de eigen vertrouwde omgeving was nieuw voor velen, maar werd daardoor niet minder gewaardeerd.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Bij de linnendienst van Palito, het facilitair bedrijf van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep), draaien ze er hun hand niet voor om. Sorteren, wassen, drogen en opvouwen: dagelijks wordt in Wognum wel duizend kilo kleding gewassen van 265 cliënten. Met professionele wasmachines die wel 21 en 28 kilo aan kunnen. Deze klus wordt geklaard door enthousiaste medewerkers die samen één hechte familie vormen; betaalde krachten, stagiaires en cliënten met een licht verstandelijke beperking.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
1 2 3 4 5 14