Nieuws

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten op deze nieuwspagina.

In het weekend van 4-5 maart jl. is zorgorganisatie WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) getroffen door een cyberaanval. Onbevoegden hebben zich toegang verschaft tot ons computernetwerk. Direct zijn crisisprotocollen in werking getreden en is samen met externe IT- en Cyber Security deskundigen een uitgebreid onderzoek gestart. Dit onderzoek loopt nog.

Naast de gehackte systemen zijn in dat weekend uit voorzorg alle internetverbindingen offline gezet, wat gevolgen had voor onze bereikbaarheid per telefoon en mail.

Alle locaties van WLGroep zijn inmiddels weer telefonisch en per mail bereikbaar. Het mobiele telefoonverkeer werkt volledig.

 

De zorg voor onze 3.000 cliënten is onverminderd doorgegaan dankzij de flexibiliteit en veerkracht van onze betrokken zorgmedewerkers.

 

Tijdens de cyberaanval hebben de hackers data/bestanden gestolen. Uit het onderzoek blijkt dat hier bestanden uit 2018 tussen zitten met persoonsgegevens van crediteuren, (ex-) cliënten en (ex-) medewerkers.  De hackers gaan deze bestanden waarschijnlijk op zeer korte termijn openbaar maken. Waar wij persoonsgegevens kunnen herleiden tot personen én wij beschikken over hun contactgegevens, gaan wij mensen op korte termijn persoonlijk hierover informeren.  Vandaag – 24 maart - gaat er een brief uit naar 900 (ex-) cliënten. Wij adviseren hen om uiterst alert te zijn op phishing mail, nep e-mail of mogelijk misbruik van hun gegevens. Met dit nieuwsbericht en aandacht in de media willen wij ook personen bereiken waarvan wij geen contactgegevens hebben.  

 

Wij betreuren het zeer dat hackers zich toegang tot ons netwerk hebben weten te verschaffen en persoonlijke gegevens in handen hebben. Mensen die hier mogelijk hinder van ondervinden, bieden wij onze oprechte excuses aan.

 

Op onze website staat een overzicht met vragen en antwoorden en contactgegevens.

Dit is te vinden op www.wlgroep.nl/actueel/vragen en antwoorden.

Het overzicht zullen wij steeds actualiseren. LINK

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Wij nodigen je van harte uit op een van onze Zomerbaan-Inloopsollicitaties voor de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, facilitaire ondersteuning en huishoudelijke ondersteuning in de wijk:

 

Dinsdag 4 april, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Donderdag 6 april, locatie Sint Nicolaas, Doelenstraat 2 te Enkhuizen van 14.00u tot 17.00u.

 

Maandag 15 mei, locatie De Horstenburgh, Dorpstraat 104 te Obdam van 14.00u tot 17.00u.

 

Vrijdag 19 mei, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Woensdag 7 juni, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Vrijdag 7 juli, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Loop bij ons binnen tijdens een van onze Zomerbaan-Inloopsollicitaties. We gaan in gesprek en bevalt dit? Dan heb je meteen een nieuwe baan!

 

Vergeet niet je ID en Bankpas mee te nemen (een rijbewijs is niet voldoende).

 

Wie weet tot ziens!

 

Voor alle informatie;

https://www.werkenbijwlgroep.nl/vacatures/vakantiekrachten-zomer-2023/#filter

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Afgelopen zaterdag hebben we heel veel bezoekers mogen ontvangen op onze locaties. Iedereen heeft een goede indruk kunnen krijgen van de inhoud van onze diensten: van verzorging en begeleiding bij wonen, werken, vrijetijdsbesteding en behandeling en therapie. Wat extra leuk is, is dat uit de reacties van de bezoekers bleek dat het enthousiasme van onze collega’s en de liefde voor hun vak aanstekelijk is. De interesse in een baan, vrijwilligerswerk of opleiding was daarom groot, en dat is natuurlijk top!  

 

Dank aan alle leuke bezoekers, alle enthousiaste medewerkers en iedereen die heeft meegewerkt om er een geweldig leuke dag van te maken. Van de kapster in de kapsalon van De Horstenburgh tot Hans die met een stippellijn zijn open appartement onder de aandacht bracht. En van Ann die alle bezoekers heeft geteld tot de sponsoren van de roze koeken voor de roze loper. Het was een geslaagde dag! 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Zorgorganisatie WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) is afgelopen weekend getroffen door een cyberaanval. Onbevoegden hebben zich toegang verschaft tot het computernetwerk van de organisatie. WLGroep kreeg in het weekend last van systemen die niet goed werkten en bij nader onderzoek bleek dat het om een hack ging. Hierop is direct samen met deskundigen een uitgebreid onderzoek gestart naar de omvang van de hack en de gevolgen voor de organisatie.

 

Naast de gehackte systemen zijn uit voorzorg enkele andere systemen offline gehaald. Hierdoor is WLGroep telefonisch en per mail slecht bereikbaar. Het is niet bekend hoelang dit nog gaat duren.

De zorgverlening richting onze cliënten gaat wel gewoon door.

 

Bereikbaarheid WLGroep

Journalisten kunnen contact opnemen met de woordvoerder van WLGroep: 06-81173226 en pers@wlgroep.nl.

 

Het algemene telefoonnummer is 06-41100888.

De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar via het reguliere nummer: 088-0451060.

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Fietsen langs plekjes die men nog van vroeger kent. Met behulp van een fietslabyrint - een bewegingstrainer met trapondersteuning gekoppeld aan een groot scherm - kunnen bewoners van woonzorgcentrum Westerhaven in Hoorn mooie fietsritjes maken langs zelfgekozen routes. Met deze faciliteit biedt WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) ouderen de mogelijkheid om in beweging te blijven. En vaak is een ritje aanleiding voor bijzondere verhalen en gesprekken over vroegere tijden.

 

Tijdens onze Open Dag op zaterdag 18 maart a.s. staan de deuren van locatie Westerhaven open voor het publiek. Onze zorgcollega’s leiden geïnteresseerden graag rond en bieden diverse activiteiten aan zoals een virtueel fietsritje in binnen- of buitenland en een interactief spelletje aan de tovertafel. Met bewegende beelden zorgt deze tafel voor interactie tussen bewoners, gezelligheid en een vrolijke sfeer.

 

Open Dag zaterdag 18 maart

Zaterdag 18 maart a.s. van 13.00-16.30 uur organiseren wij onze jaarlijkse Open Dag. Op een aantal locaties is iedereen van harte welkom om de sfeer te proeven en te zien wat ons werk inhoudt.

Op locatie Wognum is een grote informatiemarkt over al onze ondersteuningsmogelijkheden aan ouderen en mensen met een beperking. Collega’s van Recruitment en VrijwilligersNH zijn daar ook aanwezig.

 

Meer informatie over de Open Dag en een overzicht van de deelnemende locaties: https://www.wlgroep.nl/actueel/agenda/18-maart-open-dag-van-1300-1630-uur.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

“Het maakt niet uit hoe je communiceert, áls je maar communiceert.” Onder dit motto behandelt Logisch! logopedisch expertisecentrum, onderdeel van de WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep), jaarlijks honderden cliënten. Van een pasgeboren baby’tje dat moeite heeft met drinken tot een oudere mevrouw die hulp zoekt om in contact te blijven met haar omgeving; en van een kind met een achterstand in taalontwikkeling tot cliënten met een dubbele beperking.

 

Maatwerk

In hun behandelkamer zien de zeven logopedisten van Logisch! cliënten uit alle fasen van het leven voorbij komen. Ivonne Scheer, al ruim 30 jaar logopediste bij WLGroep: “Logopedie helpt bij problemen met spraak, taal, stem, gehoor of eten en drinken. Wij kijken wat cliënten nodig hebben om beter zelfstandig te communiceren en prettig en veilig te eten zodat men zich gelukkiger voelt en meer uit het leven kan halen. Maatwerk is hierbij het sleutelwoord, want elke cliënt is immers uniek. Dit zie je ook terug in ons brede aanbod van behandelingen. Zo maken we bijvoorbeeld een speciaal plaatjes-aanwijs-boek voor iemand die moeite heeft met spreken, doen we eetobservaties bij mensen met slikproblemen en leren we iemand die motorisch zeer beperkt is om te communiceren via een spraakcomputer met oogbesturing. Deze afwisseling in cliënten en vraagstukken vraagt veel van onze creativiteit en houdt ons werk uitdagend. En dat is precies waarom ik nog elke dag met heel veel plezier naar m’n werk ga.”

 

Logisch!, hét logopedisch expertisecentrum in West-Friesland, heeft vijf locaties. Iedereen van 0 - 100+, zowel cliënten van WLGroep als mensen van daarbuiten, kan gebruik maken van de diensten van het expertisecentrum. De logopedisten ontvangen de cliënten in hun praktijk of gaan op huis- of locatiebezoek als dat gewenst is.

 

Open Dag zaterdag 18 maart

Wil je weten wat het Logisch! voor jou kan betekenen of wil je eens een kijkje nemen in de praktijk? Kom dan naar de Open Dag van WLGroep op zaterdag 18 maart a.s. van 13.00 – 16.30 uur.

De logopedisten zijn deze dag aanwezig op locatie Wognum.

Meer informatie over de Open Dag: LINK: https://www.wlgroep.nl/actueel/agenda/18-maart-open-dag-van-1300-1630-uur

Meer informatie over Logisch!: LINK : https://www.logischcentrum.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Door een ICT-verstoring is WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) op dit moment telefonisch en per mail slecht bereikbaar.

Voor dringende zaken die niet kunnen wachten is een speciaal mobiel nummer ingericht: 06 - 41100888.

De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar via: 088 - 0451060.

 

Excuses voor het ongemak.

WLGroep

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Binnen WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) start binnenkort een project dat mensen met een arbeidsbeperking begeleidt naar beschut werk. Aanleiding hiervoor is dat medewerkers van het Kluspunt en jobcoaches van IetsAnders – een van de labels van WLGroep – merkten dat steeds meer cliënten van zinvolle daginvulling toe zijn aan een stap naar een beschutte werkplek bij een reguliere werkgever. Om de komende twee jaar een doorstroomtraject naar deze werkplekken te kunnen ontwikkelen, is bij Instituut Gak ruim 100.000 euro subsidie aangevraagd én gekregen. Hiermee kunnen zeker 10 deelnemers begeleid worden.

 

 

 

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
1 2 3 4 5 12