;

Onze (s)Topper methode op TV bij Hart van Nederland

Vorige week schreven we over onze eigen ontwikkelde methode om te stoppen met roken, de (s)Topper methode. Onze collega's en verslavingsdeskundigen bij WLGroep Claudia en Rieneke werden hier al over geïnterviewd door het Noord-Hollands Dagblad. En daar kwam afgelopen zaterdag nog een mooie reportage op TV in het SBS-programma Hart van Nederland bij.

Afgelopen weekend brachten de TV reporters een bezoek aan Anna in Wognum. Anna heeft al een paar pogingen gedaan om te stoppen met roken. Omdat ze een licht verstandelijke beperking heeft, is het voor haar een lastiger proces. Maar ze heeft er zin in! “Ik heb de app van stoptober al gedownload en ik ga zondag stoppen”, vertelt ze trots. Ook heeft ze vanuit de (s)Topper methode deelgenomen aan een praatgroep. “Dit hielp heel erg, want dan konden we elkaar motiveren. Je bent bewust bezig met hoe je dit gaat aanpakken”, aldus Anna.

Zelf als coach aan de slag met de (s)Topper methode? Dit kan!

ZWOpleidingen biedt een speciale training om zelf (s)Topper coach te worden. Met de kennis en vaardigheden die je in deze training opdoet, weet je precies welke ondersteuning personen met een LVB nodig hebben. Eerstvolgende training start op dinsdag 16 januari 2024. Meer informatie is hier terug te vinden.