;

Stoppen met roken dankzij de (S)Topper methode

Stoppen met roken is voor mensen met een verstandelijke beperking een enorme uitdaging. Daarom ontwikkelde Claudia Kaagman (verslavingsdeskundige bij WilgaerdenLeekerweideGroep) een speciale (S)Topper methode. En met succes! Inmiddels zijn al drie cliënten en een begeleider al langere tijd gestopt met roken.

De (S)Topper methode

Onderzoek naar bestaande hulpmiddelen, methodes en voorlichtingsmateriaal vormde de basis voor de nieuwe methode. “Veel wat wordt aangeboden, sluit niet aan bij onze cliënten. Vaak is de materie te ingewikkeld, komt de tekst uit een folder niet goed binnen of is de werking van een nicotinepleister moeilijk te begrijpen.” De nieuwe methode omvat een begeleidingsmethodiek, waarbij we cliënten helpen stap voor stap blijvend te stoppen met roken. Geheel vrijwillig, met individuele- & groepsondersteuning. Daarnaast zijn er visuele hulpmiddelen & geven we kleine beloningen of cadeautjes.

Meer lezen? Lees het interview van Claudia in het NHD (Premium) 

Doe mee met Stoptober

Dit jaar staat de maand oktober voor de 10e keer in het teken van stoppen met roken. Tijdens de actie Stoptober stoppen meer dan 50.000 mensen tegelijk met roken. Binnen WilgaerdenLeekerweideGroep besteden we hier ook aandacht aan. Een team van enthousiaste collega’s organiseren activiteiten en ondersteuning voor wie mee wil doen. Samen op weg naar een rookvrije generatie!