;

Gezinshuis
Een gezinshuis kan een goed alternatief zijn voor zorg of ondersteuning binnen het eigen gezin.
In een gezinshuis woont een kind of jongere bij een zorgprofessional in huis. Hij of zij neemt deel aan het gewone gezinsleven van het gezin. Gaat dus gewoon naar school of passende dagbesteding, naar sport of andere verenigingen. Is volledig onderdeel van het gezin. Vaak zijn er ook andere kinderen in het gezin. Maatjes om mee te spelen, te leren delen en rekening mee te houden. Net zoals dat thuis zou zijn. Dat alles tezamen maakt het gezinshuis zo een goed alternatief voor thuis.

De gezinshuisouders zorgen voor de begeleiding en opvoeding. De gezinshuisouder is in kennis en kunde goed toegerust om kinderen met een speciale zorg of begeleidingsvraag te ondersteunen. Daarbij krijgen zij ondersteuning vanuit Leekerweide. De gezinshuisouder wordt bijgestaan door een leidinggevende en een gedragsdeskundige. We vergeten daarbij de biologische ouders niet. Ouders blijven betrokken bij de zorg, op iedere manier waarop dat kan. Dat geldt natuurlijk ook zo voor voogden en toezichthouders.

Zo waarborgen we een goede en gezonde omgeving voor het kind om in op te groeien. Tot deze weer naar huis kan, of klaar is om zelfstandig of begeleid te gaan wonen.

Meeleefgezin
Het meeleefgezin is een goede oplossing wanneer het kind niet meer voltijds thuis kan wonen, maar met enige hulp en ontlasting wel een groot deel van de tijd. De zorg en begeleiding wordt dan gedeeld met een vast gastgezin: het meeleefgezin.  Het kind woont deels bij de ouders en het gezin thuis, maar gaat op bepaalde tijdstippen en voor meerdere dagen naar een vast gastgezin. Eén van de ouders van dit gastgezin is een zorgprofessional. De kwaliteit van begeleiding en verzorging is dus gegarandeerd. Door de zorg op gezette tijden te delen met het meeleefgezin blijft het voor u als ouder mogelijk en haalbaar om uw kind binnen uw gezin te verzorgen en begeleiden èn de andere gezinsleden inclusief uzelf de nodige aandacht en zorg te geven.  Samen met het meeleefgezin staat u sterk in de opvoeding en begeleiding van uw kind met een beperking.

We zoeken naar gezinshuisouders of een meeleefgezin! Geïnteresseerd? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Aanmelden

Heb jij ondersteuning nodig? Leekerweide helpt jou graag verder. Neem contact op met onze zorgbemiddelaars.

088 - 0451060
Mailen kan ook: zorgbemiddeling@wlgroep.nl

Meer informatie ontvangen?

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. 

Aanmelden

Heb jij ondersteuning nodig? Leekerweide helpt jou graag verder. Neem contact op met onze zorgbemiddelaars.

088 - 0451060
Mailen kan ook: zorgbemiddeling@wlgroep.nl

Meer informatie ontvangen?

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.