;
ABC versie

Tandarts en mondhygiënist

Voor mensen met een beperking is het soms moeilijk om hun gebit goed te verzorgen. Bij Leekerweide zijn een tandarts en mondhygiëniste in dienst. Zij helpen je om je gebit gezond te maken en te houden. Ook voor thuiswonende mensen met een verstandelijke beperking.

Tandarts en mondhygiënist

Voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking kan het moeilijk zijn om hun gebit goed te verzorgen. Poetsen kan door bijvoorbeeld onvoldoende medewerking of een beperkte mondopening heel lastig zijn. En aangepaste voeding of medicijngebruik kan effect hebben op het gebit.

Een gezond gebit is belangrijk

Voor je gezondheid, om goed te kunnen eten en praten. En het is ook belangrijk voor hoe je er uit ziet. Goed onderhoud van je gebit is daarom belangrijk. De tandarts en de mondhygiënist zorgen daarvoor. Samen helpen zij je gebit gezond te maken en te houden. Het accent ligt dus op voorkomen van problemen. Daarbij is ook het contact met de begeleider of ouder/verzorger inbegrepen. De mondhygiënist kan hen adviseren of verzorgingstips geven of technieken aanleren waardoor de dagelijkse goede zorg voor het gebit verbeterd wordt.

Verzekering

Met de ziektekostenverzekeraar Univé heeft Leekerweide een overeenkomst gesloten voor bijzondere tandheelkundige hulp. Hierdoor is het mogelijk dat ook thuiswonende mensen met een verstandelijke beperking door ons tandheelkundig team behandeld worden.