Boerderij

Vol leven
Iedere wandeling over de locatie in Wognum voert wel langs de boerderij. De mooie stolp is bijna net zo oud als Leekerweide zelf. Wanneer de boerderij open is, bent u van harte welkom om even binnen te komen, rond te kijken en de dieren te bekijken en aaien. Het is een rustig en mooi plekje waar niets lijkt te veranderen. Maar schijn bedriegt. Ik daag u uit om eens goed te kijken. Want onder die deken van landelijkheid en rust vindt er van alles plaats.

Geweldige Dagbestedingsplek
De boerderij is een dagbestedingsplek voor bij Leekerweide wonende en thuiswonende cliënten. Er is volop keuze in de activiteiten. Cliënten verzorgen de dieren, verrichten groenwerk of zijn bezig met  houtbewerking. In de kapschuur slopen ze o.a. pallets om van het hout weer iets moois te maken. Ook kunnen cliënten kiezen voor creatieve activiteiten zoals schilderen, houten labels maken en mozaïeken.

Iedereen doet mee
Iedereen kan mee doen en een bijdrage leveren Er wordt met vaste begeleiding in een klein team gewerkt. En dat team bedenkt steeds weer nieuwe en uitdagende werkvormen. Die sluiten mooi aan op de vraag, wensen en talenten van de cliënten. Met de cliënten wordt vanuit hun interesse een plan gemaakt voor dagbestedingsvormen die bij hen passen. En van waaruit ze kunnen leren en zich ontwikkelen. Op die manier hebben cliënten invloed op de vormgeving van hun dag en werkzaamheden.

Altijd in voor iets nieuws
En wanneer daarvoor iets nieuws ontwikkeld moet worden, dan gebeurt dat. Onder begeleiding van de medewerkers en met de hulp van anderen. Heeft u bijvoorbeeld de prachtige en goed bijgehouden moestuin al gezien? Dat is onder andere het werk van een vrijwilliger die zijn liefde voor bloei en groen uit Syrië heeft meegenomen. Hij verbouwt nu samen met cliënten allerlei groenten en kruiden. Die vruchten worden vervolgens door de cliënten ingemaakt en verwerkt tot heerlijke jam, appelmoes, zoetzuur. Proef er maar eens van. Op de boerderij worden de potjes verkocht.

Bezige bij
De laatste nieuwe activiteit is imkeren. Achter de boerderij, bij de vijver zijn bijenkorven geplaatst. Met al die planten en bloemen in de buurt hebben de bijen niet veel moeite om hiervan honing te maken. Die honing wordt door cliënten uit de raten “geslingerd” en gepot. Nu nog in een exclusieve beperkte oplage. Maar dat wordt in de toekomst misschien meer. Schrik dus niet als u een paar mensen in witte pakken ziet rondscharrelen daar. Dat betekent dat er weer een nieuwe pot heerlijke honing in de maak is.

 

   

 

Adres:

Verlengde Kerkweg 1, 1687 CC Wognum
Plan route