In Nederland zijn 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Maar liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden.

Binnen Leekerweide werken medewerkers en vrijwilligers die ook mantelzorger zijn. Mantelzorgers leveren langdurig en vaak intensieve zorg voor bijvoorbeeld een chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder of kind, een vriend, buurman of buurvrouw. De mantelzorg is in alle gevallen onbetaald.
 

Erkenning mantelzorgvriendelijke organisatie

De Stichting Werk en Mantelzorg heeft onderzoek gedaan of Leekerweide aan de medewerkers mogelijkheden biedt om het werk en mantelzorg te kunnen combineren. De stichting heeft geconstateerd dat het bij ons goed geregeld is. Leekerweide heeft daarom de erkenning ontvangen en mag zich officieel mantelzorgvriendelijke organisatie noemen. Het is een blijk van waardering en bevestigt dat wij aandacht hebben voor het onderwerp.

Juist omdat mantelzorgers hun zorg vaak combineren met tal van andere taken, zoals hun werk, lopen zij het risico overbelast te raken. Het is daarom belangrijk om hieraan aandacht te geven en hen daar waar mogelijk te steunen. De overheid weet dat en heeft daar beleid voor ontwikkeld. Ook Leekerweide heeft verschillende regelingen die gebruikt kunnen worden bij mantelzorg.
 

Meer informatie vind je op www.werkenmantelzorg.nl

Leekerweide is erkend als mantelzorgvriendelijke organisatie