Een plek hebben waar je je thuis voelt, dat heeft iedereen nodig. Een plek die helemaal van jou is, waar je je prettig, veilig en op je gemak voelt. Een keuze voor woonplek hoeft niet voor altijd te zijn. Maar wel de juiste plek voor jou op het juiste moment in je leven. Met de begeleiding die daar bij past. Tot je toe bent aan een nieuwe stap. En ook dan kunnen wij er voor je zijn.

Leekerweide heeft woningen en appartementen door heel West-Friesland, in alle soorten en maten. De vraag is: waar heb je behoefte aan? En welke plek past bij jou? 

Er zijn verschillende mogelijkheden: 

 

Brochure Wonen

De juiste plek op het juiste moment in je leven
Leekerweide

Samenwonen met leeftijdgenoten/jongerengroepen

Je eigen zit/slaapkamer met sanitaire voorzieningen in een appartementencomplex. Speciaal voor jongvolwassenen die vanaf thuis komen en starten met hun wooncarrière of jongeren die meer zorg en begeleiding nodig hebben. In het complex is altijd aanspraak en begeleiding aanwezig wanneer je daar zin of behoefte aan hebt. Het is gemakkelijker vriendschap te sluiten of een kameraad te vinden dicht bij je in de buurt. Sommige wooncomplexen staan op een grotere locatie van Leekerweide in Wognum, andere wooncomplexen vind je in MedemblikOostwoud en Enkhuizen

Samenwonen op de Schepenlaan in Medemblik

Samenwonen met anderen

Je deelt met twee of drie anderen een huis in de wijk. Gezamenlijk voer je het huishouden. Je bereidt samen de maaltijd en eet ook samen. Je hebt je eigen klussen om uit te voeren, je eigen taken en rol om het gezellig en thuis te maken. Begeleiders zijn aanwezig om je daarbij te helpen. 

In je eigen zit-/slaapkamer kun je je lekker terugtrekken als je daar behoefte aan hebt. De gezamenlijke huiskamer is het trefpunt voor jullie allemaal. Om tv te kijken, een spelletje te doen of gewoon even te kletsen. 

Deze vorm is perfect voor jongeren als tussenstap tussen thuis en zelfstandig wonen. Je leert wat er allemaal bij komt kijken om op jezelf te wonen en ervaart hoe het is om wat afstand te nemen van thuis. Maar het is ook een prima woonbegeleidingsvorm voor mensen die graag op zichzelf wonen en van gezelligheid en aanspraak houden.

Leekerweide heeft woningen in verscheidene dorpen en steden in West-Friesland. De vorm varieert van gezinswoning tot woonboerderij.

 

Appartementen in wooncluster in de wijk

Je eigen appartement in de wijk, waar ook andere cliënten in de nabijheid wonen. Je maakt afspraken met je begeleider over welke zaken en wanneer je begeleiding nodig hebt. Dat kan variëren van 1 tot meerdere keren op dag. Net zo vaak als en wanneer dat nodig is. Vaak is ook een huiskamer in de buurt om op terug te vallen wanneer je begeleiding wilt raadplegen of wanneer je wat gezelschap zoekt. Vanuit hier ga je zelfstandig naar werk, leer-/werktraject of dagbesteding. 

Deze vorm van woonbegeleiding is een mooie tussenvorm tussen begeleid en zelfstandig wonen. 

 

Woonbegeleiding voor ouderen

Een woonomgeving die ingericht en ingesteld is op de behoefte van oudere mensen met een beperking of mensen met gelijkende zorgvraag. Ouder worden houdt misschien in dat er meer behoefte is aan rust en regelmaat, maar aan indutten doen we niet. Er is veel aandacht voor het in stand houden van vaardigheden, activiteiten op maat en naar behoefte en ook dagbesteding is in de nabijheid georganiseerd. 

Leekerweide heeft wooncomplexen voor ouderen in Hoorn, Wognum

Woonbegeleiding voor ouderen op de Roerdomp in Hoorn

Gezinshuis

Voor ieder kind of jongere is wonen in gezinsverband de meest vanzelfsprekende manier van opgroeien. Kinderen hebben geborgenheid en individuele aandacht nodig. Maar wat wanneer dat thuis om welke reden dan ook niet meer kan? De gezinshuisvorm die Leekerweide aanbiedt is dan een goede oplossing. Het kind komt in het gezin van een zorgprofessional wonen, vaak voor langere tijd. Daar krijgt het de zorg en aandacht die het nodig heeft om evenwichtig en gezond op te groeien. 

De gezinshuisouder werkt aan afgesproken pedagogische doelstellingen en legt daarover verantwoording af aan de betrokkenen. Zo wordt gezorgd voor een sfeer waarin het kind zich kan ontwikkelen naar zijn mogelijkheden, tot het moment waarop het klaar is voor een volgende stap in zijn leven. Dat kan zelfstandig wonen zijn of wonen binnen de beschermde omgeving van een zorginstelling.  

Lees meer >

Zelfstandig met begeleiding op afspraak

Je hebt je eigen woonruimte geregeld. Mogelijk heb je ook werk of dagbesteding. Misschien woon je samen of heb je een gezin. Maar je kunt wel wat hulp gebruiken op bepaalde levensgebieden. Dat kan op allerlei gebied zijn: het voeren van een huishouden, het regelen van je financiën of het opbouwen en onderhouden van je sociale netwerk. Of kun je wel wat raad gebruiken bij de opvoeding van je kind. Een coach komt 1 tot 2 keer per week op bezoek. Je maakt afspraken met hem of haar waarbij je hulp of coaching nodig hebt. Hierbij wordt ook de ondersteuning van je omgeving of vrijwilligers ingeroepen. Je werkt aan duidelijke doelstellingen, omlijnd in de tijd. Deze begeleiding kan voor kortere of langere tijd zijn. Deze vorm van (ambulante) begeleiding wordt verzorgd door BuroFlo.