Weet je wel hoe belangrijk je bent? Zo begint onze brochure Vrijwilligers. Het antwoord is heel kort: Heel Belangrijk! En zo is het. Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk voor onze cliënten. Want vrijwilligers zijn vaak degenen die zorgen voor extra persoonlijke aandacht voor onze cliënten. Zij maken door hun hulp activiteiten mogelijk die zonder hen niet zo een succes zouden zijn. Of soms niet eens mogelijk zouden zijn. 

Onze jongste vrijwilliger is 15, de oudste is in de 80. Je bent nooit te jong of te oud om iets voor een ander te betekenen. Of om samen plezier te maken. Want dat is vrijwilliger zijn bij Leekerweide: veel lachen, plezier maken en zinvol werk doen. 

Weet je wel hoe belangrijk jij bent?!
Norma Stapel, coördinator vrijwilligers

Goede ondersteuning

Wanneer je bij ons vrijwilligerswerk komt doen, ondersteunen we je met goede begeleiding en scholing. Zodat de klik tussen jou en de client nog beter wordt. Ook bieden we je een reiskostenvergoeding aan en de gezelligheid van themabijeenkomsten. 

 

Zo veel te doen

Iedereen houdt van persoonlijke aandacht, interesse en gezelligheid. En mensen met een beperking zeker. Er is zo veel te doen! Binnen de woning van cliënten, bij dagbesteding, vrijetijdsbesteding of als bezoekvriend. Maar ook als chauffeur, begeleider bij cursussen voor cliënten zoals de kookclub. Je kunt samen sporten, gamen of bardiensten verzorgen bij evenementen. Of ze mee helpen organiseren! Kijk voor een goed beeld bij de vrijwilligersvacatures (de vrijwilligersvacatures zijn roze!). En: wij kunnen wel vertellen hoe leuk vrijwilligerswerk is, maar het is beter dit te horen van onze vrijwilligers zelf. Lees de ervaringsverhalen maar eens. 

 

Brochure Vrijwilligers

Van links naar rechts: Annemiek, Norma en Karen

Een nieuw label

VrijwilligersNH is een nieuw label van LeekerweideGroep. Doel is mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk te begeleiden naar een activiteit die bij hen past. En organisaties door heel Noord-Holland Noord te ondersteunen bij de begeleiding van hun vrijwilligers. VrijwilligersNH kan hen helpen door de matching, begeleiding en registratie en administratie uit handen te nemen.

Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligersnh.nl.