Mensen met een ernstige en meervoudige beperking (EMB) hebben vaak een speciale verzorgingsvraag. Leekerweide biedt deze verzorgingsvraag aan in de thuissituatie, maar ook op verschillende locaties. Hiervoor heeft Leekerweide een aantal huizen speciaal ingericht. Rust, overzicht en geborgenheid zijn daarbij kernbegrippen. Maar voor wie dat aankan en wenst: ook uitdaging en prikkelen tot ontwikkeling. Hetzelfde geldt voor de dagbestedingsactiviteiten.

Hoewel de verzorging vaak specialistisch is en bepaalde vaardigheden vraagt, blijven ouders en familieleden vanzelfsprekend nauw betrokken bij de zorg voor hun verwant.

 

Thirza: Goed tweede huis

Om als ouder de zorg voor je kind over te dragen aan een ander is een van de moeilijkste dingen om te doen. Bevestigd te weten dat je de goede keuze hebt gemaakt, geeft troost en rust. Ouders en verwanten blijven betrokken bij de zorg op Leekerweide. Want iedere cliënt blijft vóór alles een kind van zijn ouders. Samen werken we aan een goed en passend thuis voor kwetsbare mensen.

 

Thirza: goed tweede thuis

Jenna wil geen rolstoelhaar!
Begeleider van Jenna

Jenna is geboren met een ernstige en meervoudige beperking. Bij al haar activiteiten heeft Jenna hulp nodig. Zij brengt de dag grotendeels door in haar rolstoel, ondersteund door kussens en vastgehouden door een gesp. Maar denk niet dat Jenna’s wereld daar ophoudt. Jenna is een rolstoeldiva! Die rolstoel mag dan wel een vaste accessoire zijn, voor de rest houdt Jenna van kleur, verrassing en bijzonderheden! Jenna kan aangeven in welke kleding zij die dag zin heeft. Ze gaat regelmatig naar de beautysalon gerund door vrijwilligers om haar nagels een mooi kleurtje te geven. En haar haar, daar moet speciale aandacht aan geschonken worden! Staartjes of twee knotjes, met mooie elastiekjes erin. Jenna keurt zichzelf - en het werk van haar begeleider - in de spiegel voordat ze haar huis verlaat. Voor Jenna geen rolstoelhaar!