Logeren en opvang bij ons betekent goede zorg en gezelligheid combineren. Of je nu naschoolse opvang volgt of enkele dagen komt logeren, jij hebt bij ons een fijne tijd en je ouders hebben tijd om hun aandacht aan andere dingen te geven. 

Kinderen en jongeren tot ongeveer 20 jaar kunnen voor een gezellige en ontspannen tijd bij ons terecht. 

Er zijn verschillende vormen van opvang en logeren:

 

Leekerweide en BuroFlo

Opvang bieden we aan via Leekerweide of via het label BuroFlo.

 

Opvang Leekerweide

Buitenschoolse opvang

Kinderen uit het speciaal onderwijs of dagverblijf voelen zich niet altijd thuis in de reguliere opvang. De aansluiting met andere kinderen is soms moeilijk. Of de kinderen hebben een aangepaste vorm van begeleiding nodig. Daarom organiseert Leekerweide opvang speciaal gericht op deze groep kinderen en jongeren. Van maandag tot donderdag, vanaf dat je uit school komt tot 19.00 uur ‘s avonds maken we het gezellig. Er zijn verschillende kindergroepen. Met leeftijdgenootjes of kinderen die dezelfde interesses en mogelijkheden hebben. 

Ik vind het leuk om samen te spelen met Sam. Die begrijpt mij goed en we kunnen samen racen met de skelter
Jelte, 14 jaar

Doordeweekse logeeropvang

Je komt een paar dagen per week naar ons toe en je blijft ook slapen. We maken het net zo gezellig als thuis. En er is rust en regelmaat. Je gaat vanuit ons gewoon naar school. Je ouders kunnen terwijl jij bij ons bent, hun aandacht geven aan je broertjes en zusjes. Want wanneer iedereen thuis is, is het best druk. En wanneer je weer thuis bent, hebben ze weer alle aandacht voor jou. 

 

Weekendopvang van vrijdagmiddag t/m zondagmiddag

Het logeren in het weekend is vooral gericht op gezelligheid en ontspanning. Er is van alles te doen: spelen in de speeltuin en een kinderboerderij. Knutselen, muziek maken of zwemmen in het aangepaste zwembad. Uit je bol gaan in de gymzaal. Ook zijn er snoezel- en ontspanningsruimtes en is er een minibioscoop. In samenwerking met Vrijetijdsbesteding Noord-Holland zijn er allerlei uitdagende en plezierige weekendprogramma’s. We hebben voor ieder wat wils. 

 

Vakantieopvang

Vakanties zijn top. Maar je ouders hebben niet zo veel vrije dagen als jij. Opvang bij Leekerweide is dan een oplossing. Want logeren bij Leekerweide is altijd leuk. En in de schoolvakanties doen we extra ons best. Er is van alles te doen. In de zomervakantie maken we er met Vrijetijdsbesteding Noord-Holland een avontuur van. 

De zomervakanties zijn altijd een feest aan activiteiten. Onze zoon heeft een geweldige tijd hier. Zo kunnen wij gerust naar ons werk
Marja, moeder van Wout
Logeeropvang Leekerweide

Opvang zonder logeren

Lijkt het je leuk om te komen maar blijf je liever niet slapen? Dat kan natuurlijk ook. Je sluit gewoon aan bij de groep en doet aan alle leuke dingen mee. En je gaat ’s avonds weer lekker naar je vertrouwde bed thuis. Een prima oplossing voor ouders die tijdens het weekend of schoolvakanties moeten werken. We bespreken samen de duur van de dagopvang.

 

Oefenen voor straks

Je wilt in de nabije toekomst zelfstandig of zelfstandig onder begeleiding gaan wonen. Dit is je kans om te oefenen met het uit huis wonen. We hebben hiervoor een eengezinswoning op korte afstand van Leekerweide beschikbaar. Je deelt dit huis met nog drie anderen. We laten je ervaren wat het betekent om op jezelf te wonen: wat heb je nodig, wat moet je kunnen en waar moet je rekening mee houden. Begeleiding is altijd in de buurt.