Bij Leekerweide werken ruim achthonderd zorgprofessionals en bijna vijfhonderd enthousiaste vrijwilligers. Ieder jaar leiden we ongeveer 85 leerlingen op tot zorgverlener in een combinatie van leren en werken. We bieden opleidingen aan op niveau 4 en 5. Daarnaast zijn we stageplek voor een kleine honderd mensen die een opleiding binnen of buiten de zorg volgen. Bij ons kun je kennismaken met het vakgebied waar je interesse naar uitgaat in een leuke, dynamische omgeving. 

 

Leerwoningen

Twee woningen van Leekerweide worden op een bijzondere wijze gerund: de leerwoningen waar leerlingen en stagiaires de dagelijkse leiding hebben. Stagiaires en leerlingen komen van het begin af aan in aanraking met alle aspecten van de zorgverlening en moeten daarmee aan de slag. Ervaren werkbegeleiders en docenten van het Horizoncollege begeleiden en coachen hierbij. 

Stukje bij beetje krijgen de leerlingen en stagiaires meer verantwoordelijkheden en taken. Taken die verder gaan dan enkel de zorgtaken. Zo praten zij ook mee over ondersteuningsplannen, onderhouden zij contacten met familie en bij de zorg betrokken disciplines en organiseren overleg. Ze ervaren wat er allemaal bij zorgverlening komt kijken, naast alle technische en verpleegkundige vaardigheden. 

Na een traject in de leerwoningen heb je echt heel veel geleerd en ben je goed voorbereid op de praktijk van de zorg. 

Alle reden dus om bij ons te komen:

 

Hulfte in Wognum, leerwoning

Leren en werken (BBL)

Wij bieden opleidingen aan voor verpleegkundig begeleider op niveau 4 in samenwerking met het ROC Kop van Noord-Holland in Den Helder. Deze opleiding duurt 4 jaar. Daarnaast bieden wij de SPH sociaal pedagogische hulp aan in samenwerking met de HVA. Deze opleiding duurt ook 4 jaar.

Met beide diploma's kun je werken in de zorg voor mensen met een beperking maar ook bij vele andere zorgaanbieders.

De opleiding is een combinatie van leren en werken met de nadruk op leren in de praktijk. Je start met een periode van 6 maanden (niveau 4) of 3 maanden (niveau 5) die voorbereidt op de praktijk.

Je gaat een dag of een dag en avond naar school en de rest loop je stage. We noemen dit de BVP, beroepsvoorbereidende periode.

Wanneer je de BVP met een voldoende hebt afgesloten ga je een leer-/arbeidsovereenkomst aan met Leekerweide. Er is een proeftijd van één maand. De leerperiode na de BVP wordt gekenmerkt door veel praktijkervaring opdoen, met een regelmatige terugkomdag op school. 

Als leerling val je onder de leerlingen CAO. Deze omschrijft je rechten en plichten ten opzichte van Leekerweide. Tijdens je opleiding ontvang je tijdens je BVP zakgeld ter hoogte van het minimumloon en daarna een leerlingensalaris. Toeslagen voor onregelmatigheidsdiensten komen hier nog bij. En omdat je gedurende je opleiding in dienst bent van Leekerweide heb je recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden als de andere medewerkers. 

 

Bekijk onze vacatures.

 

Stagelopen (BOL)

Wil je kijken of de gehandicaptenzorg de plek is waar je later aan de slag wilt? Of wil je kennis en ervaring opdoen in je toekomstig vakgebied in een bijzondere omgeving? Kom dan stagelopen bij Leekerweide! We bieden je interessante en leerzame ervaringen in een organisatie waar hard wordt gewerkt aan het bevorderen van het welzijn van mensen met een beperking. 

Onze stagiaires komen van diverse opleidingen en scholen. Het gaat om de volgende opleidingen:

 • Helpende
 • Verzorgende            
 • Verpleegkundige        
 • HBO Verpleegkunde            
 • Medewerker Maatschappelijk Zorg (MMZ) 
 • Pedagogisch Werker Jeugdzorg (PW-JZ)
 • Sociaal Cultureel Werk (SCW)
 • Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening (SMD)
 • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)
 • ICT-beheerder
 • Doktersassistent        
 • MBO Dierverzorging
 • Facilitaire dienstverlening
 • Bedrijfsadministratie
 • Pedagogiek    
 • Sport en bewegen
 • Ergotherapie

 

Voordat je kunt starten met stage wordt er een procedure gevolgd. Deze procedure neemt gemiddeld drie weken in beslag. Het is dus aan te raden om ruim voor de datum waarop je wilt/moet starten, contact op te nemen met Leekerweide.

Studenten van het MBO Horizoncollege worden aangemeld door het BPV-bureau Hoorn of Alkmaar. Studenten van andere MBO-scholen en HBO of universitaire opleidingen kunnen een sollicitatie richten aan Henriëtte te Wechel via h.tewechel@burotov.nl
Vermeld in je sollicitatie wat je motivatie is om bij Leekerweide stage te lopen, je leerwens-/vraag en vervoersmogelijkheden. En vergeet ook niet om de periode aan te geven waarin je stage wilt lopen!

Wil je meer informatie of heb je vragen?

Neem dan gerust contact op met onze mensen van Personeel en Opleiding.
Dit kan via personeel@leekerweide.nl of via 0229 - 576806.