Atelier de Specht

 

Atelier De Specht

Kies je voor De Specht, dan werk je in een kleine groep aan mooie dingen. Het team waarin je werkt, is enthousiast en gedreven. Geduld, aandacht en oog voor detail zijn belangrijk. En natuurlijk ook oog voor sfeer.

Jij en jouw team hebben een eigen kijk op de wereld. Dat stimuleren we, want we houden wel van een andere kijk op de dingen. We maken speciale dingen die te maken hebben met het seizoen, feestdagen en de actualiteit. Waar het kan, maak je producten op bestelling of in serie. Maar we leggen je geen druk op. Plezierig bezig zijn en trots kunnen zijn op wat je hebt gemaakt, zijn het belangrijkste bij De Specht.

Adres: Kwartellaan 19, 1602 NH  Enkhuizen, tel. 0229-576377

Dagbesteding atelier De Specht in Enkhuizen

In Enkhuizen werken we samen met een aantal partners, zoals Welwonen en De Baanbreker en Leekerweide. Hier vind je niet één vaste werkplek, maar zijn er meerdere “standplaatsen” binnen de stad.

Restaurant De Bonte Veer

Vanuit dagbestedingscentrum De Specht kun leren voor een baan in winkel of horeca. Je werkt in de winkel van de Specht, of gaat aan de slag in een leer/-werktraject bij Café Restaurant De Bonte Veer. Als bordenwasser/spoeler, assistent van de kok of in de bediening. De begeleiding hier is nabij en direct.

Hertenkamp

Hertenkamp

Bij het Hertenkamp Het Groene Hart kun je aan de slag als dierverzorger en klusser. Het Hertenkamp herbergt een groot aantal dieren die verzorgd moeten worden. Dat is een heel korte uitleg van de werkzaamheden want bij verzorging hoort ook het schoonhouden van de hokken en omgeving en de nabij gelegen Heemtuin. In het Hertenkamp zelf komen veel schoolkinderen om projecten uit te voeren, dagjesmensen  en bewoners van Enkhuizen voor een gezellig ommetje. Het is dus belangrijk dat de omgeving er top uitziet. Je gaat hier behoorlijk zelfstandig aan het werk en voert de opdrachten zoals overlegd en besproken verder naar eigen inzicht uit.

We hebben plannen om op het Hertenkamp een theehuis te bouwen zodat er ook op horecagebied werkzaamheden te doen zullen zijn.

Hertenkamp Enkhuizen

Stadscamping De Vest

De werkzaamheden op het Hertenkamp vormen een tandem met het werk bij stadscamping De Vest in Enkhuizen. Camping De Vest biedt van april tot november plaats aan vaste kampeerders, vakantievierders en trekkers. Het werken op de camping houdt gastheerschap in, onderhouden van de omgeving, maar ook van de faciliteiten, beschikbaar zijn voor klussen en vragen. Kortom, al het werk dat het bezorgen van een plezierige vakantie mogelijk maakt. In de winterperiode blijft het terrein in onderhoud en wordt het “vakantieklaar” gemaakt voor het volgende seizoen. Gevarieerd en zelfstandig werk voor vele handen.