Leekerweide biedt ondersteuning en begeleiding in de thuissituatie. Mensen die zelfstandig wonen maar wel wat hulp of advies nodig hebben voor sommige zaken kunnen bij ons terecht. Ouders of verzorgers met een kind met een beperking kunnen eveneens aanspraak op ons doen. Om de zorg voor bepaalde tijd over te nemen, of juist om ondersteuning en advies te geven bij vragen over ontwikkeling en opvoeding. We begeleiden ook mensen die al langere tijd zelfstandig wonen maar door veranderde omstandigheden hun zelfstandigheid dreigen te verliezen.

We onderscheiden de volgende vormen van ambulante ondersteuning:

 

Leekerweide en BuroFlo

Ambulante ondersteuning bieden we via Leekerweide en via het label BuroFlo.

 

Brochure Ambulante dienstverlening

 

Ronald: Ik en de coach

Ronald is een hardwerkende man die zijn eigen leven leidt. Hij wil het iedereen naar de zin maken, maar loopt daarbij soms tegen zijn grenzen aan. Een goede balans tussen wat hij wil en wat hij daadwerkelijk kan zonder zichzelf tekort te doen, is één van de coachingsdoelen. Met de hulp van een medewerker van de ambulante dienst houdt hij overzicht en zijn pad duidelijk. 

 

Ronald: ik en de coach

 

Zelfstandig leven

In veel zaken red jij jezelf prima. Maar in andere zaken kun je wel wat coaching en ondersteuning gebruiken. Waarin, dat verschilt voor iedereen. Misschien zijn geldzaken moeilijk voor je en groeien de vragen van en contacten met instanties je boven het hoofd. Misschien vind je het moeilijk om passend werk of een goede dagindeling te vinden. Of heb je moeite met het opbouwen en onderhouden van een vriendennetwerk. Misschien is het van al deze dingen een beetje. Ondersteuning door de ambulante dienst kan dan helpen. Het doel is jouw zelfstandigheid te vergroten. We ondersteunen je bij wat je moeilijk vindt. We laten je ervaren wat wel en wat niet werkt in je aanpak. En hoe je dat misschien anders zou kunnen doen. Naarmate het je beter af gaat, doen wij stapjes terug. We zijn er voor je, zolang als nodig is.

Voor wie:

  • Mensen die zelfstandig wonen;
  • Gezinnen met een ondersteuningsvraag;
  • Mensen die zelfstandig willen gaan wonen maar wel even een opstart nodig hebben. 

 

Zorg aan huis

Een kind met een beperking kan gewoon thuis wonen. Ook wanneer de verzorging en begeleiding veel tijd en speciale deskundigheid vraagt. Met inzet van ambulante ondersteuning wordt het gemakkelijker de zorg voor het kind met een beperking en de zorg voor anderen in het gezin en werk te combineren. We nemen de zorg voor bepaalde tijden over, zodat verzorgers tijd vrij hebben voor andere zaken die hun aandacht nodig hebben. Samen delen we zo de zorg voor het kind met een beperking. 

Afhankelijk van de indicatie valt deze vorm van dienstverlening onder de Wmo of onder de Wlz. Onze consulenten zorg en welzijn kunnen u meer hierover vertellen.

Ambulante ondersteuning van Leekerweide

Gezinscoach

Opvoeden is geen gemakkelijke taak. Soms kom je voor vragen te staan waar geen gemakkelijk antwoord of standaard aanpak op past. Advies vragen is dan de gewoonste zaak van de wereld. We ondersteunen ouders bij de opvoeding van de kinderen. Het kan gaan om observeren, meedenken, vragen beantwoorden, advies geven of bespreken van praktische zaken. Net zo lang als nodig is en u weer zelf verder kunt.

 

Schakel naar andere ondersteuningsvormen

Al deze ondersteuningsvormen zijn gericht op een bepaalde ondersteuningsvraag. Maar vaker zijn er vragen op meerdere gebieden. Daarin kunnen we je ook van dienst zijn. De kracht van BuroFlo ligt in de mogelijkheid arrangementen te vormen. 

Wil je werkervaring opdoen? Denk dan eens aan Leer-/werkbedrijf Iets Anders. Voel je je alleen? Vrijetijdsbesteding NH biedt leuke activiteiten waarbij je kennis kunt maken met anderen. Voel je je niet zo gelukkig of zou je wel eens wat zelfverzekerder willen zijn? Bespreek dit met de ambulant medewerker. Die weet de weg naar een gedragsdeskundige en andere behandelaars.

We werken ook samen met andere organisaties waaronder welzijnsorganisaties, MEE Noordwest HollandBureau Jeugdzorg en huisartsen.