;

Vrijwilligers van WilgaerdenLeekerweideGroep Koninklijk onderscheiden

Als WilgaerdenLeekerweideGroep zijn wij dankbaar én supertrots op alle 1.400 vrijwilligers die dagelijks het verschil maken in het leven van onze bewoners en cliënten. 

En dat sommige van hen vandaag een Koninklijk lintje hebben ontvangen, bevestigt nog maar eens hoe belangrijk en gewaardeerd hun werk is. 

 

We zijn ontzettend trots op onze drie vrijwilligers die vandaag een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Burgemeester Jan Nieuwenburg van gemeente Hoorn heeft in de Oosterkerk Jan Knijn, Gurie Koning, Siem Visseren Thea Leonhardt geridderd met een lintje vanwege hun buitengewone vrijwillige inzet en maatschappelijke betekenis voor Hoorn en daarbuiten.

 

Jan Knijn is al 20 jaar vrijwilliger bij WilgaerdenLeekerweideGroep. Hij wandelt wekelijks met cliënten die rolstoelafhankelijk en meervoudig beperkt zijn in Hoorn en Wognum. Jan coördineert daarnaast een wandelclub waar cliënten met een verstandelijke beperking vrijwilliger zijn en gepaste begeleiding nodig hebben. Bij de locaties Westerhaven en Avondlicht in Hoorn verzorgt Jan de kerkdiensten voor de cliënten.  

 

Gurie Koning is al 21 jaar vrijwilliger bij WilgaerdenLeekerweideGroep. Gurie is erg betrokken bij de Perelaar in Zwaag. Zij zet zich in voor de organisatie en uitvoering van de activiteiten in de gezamenlijke ruimte bij de Perelaar. Ook komt zij bij de bewoners thuis voor extra zorgtaken als dat nodig is. Gurie wordt zeer gewaardeerd door de bewoners en vrijwilligers van de Perelaar.

 

Thea Leonhardt is 9 jaar als vrijwilliger actief betrokken bij locatie Kersenboogerd in Hoorn. Ze organiseert activiteiten in de gezamenlijke ruimte en heeft in Coronatijd veel betekent voor de bewoners van de locatie. Thea is altijd enthousiast en geen vraag is te moeilijk voor haar. 

 

Siem Visser is bezoekvriend van client Peter de Jong. Siem betekent veel voor Peter. Samen ondernemen ze veel uitjes van voetbalwedstrijden, familiebezoekjes tot fietsen op de tandem door het prachtige West-Friesland. Ook in Coronatijd heeft Siem veel voor Peter gedaan, dit was een moeilijke en eenzame periode voor Peter.