Presentatie Beeldzorg op bijeenkomst E-Health

14 mei 2019

Tijdens de bijeenkomst over E-Health, georganiseerd door stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW), zal BuroFlo in samenwerking met Wilgaerden en LeekerweideGroep, haar nieuwe product Beeldzorg presenteren.

Zelf een afspraak inplannen op de site van uw huisarts of het Dijklander Ziekenhuis, what’s appen met uw specialist in Amsterdam of ’s morgens een praatje maken met de wijkverpleegkundige via de iPad… Hoe digitaal is de zorg? Worden we straks verzorgd door een robot? Is e-Health een zegen of juist niet?

Drie deskundigen vertellen erover op 14 mei tijdens een openbare bijeenkomst van de Stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) over e-Health. En u mag uiteraard ook uw mening geven! De bijeenkomst vindt plaats in het Rabobankgebouw, Graanmarkt 1 in Zwaagdijk-Oost. De zaal gaat open om 13.30 uur en de lezingen starten om 14.00 uur. De bijeenkomst duurt tot circa 16.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden via www.zzww.nl.

Drie interessante presentaties

Joris Arts (bestuurder Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn) vertelt over de digitale toekomst in de zorg. Hij is er een groot voorstander van. In zijn Gezondheidscentrum is het bijvoorbeeld al enige tijd mogelijk om zelf een afspraak in de agenda van de huisarts te zetten. En dit is nog maar het begin…

Mirjam Kops (projectleider e-Health van het Dijklander Ziekenhuis) houdt zich bezig met de ICT in het ziekenhuis in Hoorn en Purmerend. In hoeverre zet het Dijklander Ziekenhuis automatisering in voor patiënten en artsen?

René Rook (zorgorganisatie Wilgaerden en LeekerweideGroep) en Loen van Gulick (BuroFlo) presenteren een praktijkvoorbeeld: Beeldzorg. Wat houdt dit digitaliseringsproject in? Wat zijn de voordelen? Hoe draagt dit bij aan het langer kunnen blijven thuiswonen van kwetsbare burgers?

Uw mening telt hard mee!

De sprekers poneren een paar stellingen voor de discussie na de pauze. Omdat de ZZWW een onafhankelijk burgerinitiatief is, vormen juist de meningen van de Westfriezen een belangrijke voedingsbodem voor de ZZWW. Deze stichting praat met allerlei experts in de zorgwereld, zorgaanbieders, zorgverzekeringen en politici om de mening van gewone burgers in Westfriesland naar voren te brengen. Met andere woorden: op dit soort bijeenkomsten van de ZZWW kunt u direct invloed uitoefenen om de zorg te verbeteren in uw eigen omgeving.