;

Nieuws

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten op deze nieuwspagina.

Afgelopen zondag was het circus bij Leekerweide in Wognum, georganiseerd door VrijetijdsbestedingNH. Een fantastische dag met 3 voorstellingen, waar ruim 400 cliënten, familie, kennissen en vrienden van hebben genoten. Tijdens de toegankelijke circusvoorstelling was van alles te beleven. Van herkenbare muziek, vrolijke kleuren, authentieke acts tot popcorn & limonade na afloop. Hier zal nog lang over nagepraat worden.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Samen lekker bewegen in de buitenlucht met je haren wapperend in de wind. Bij ons woonzorgcentrum Weidehof in Spanbroek gebeurt dit bijna dagelijks. Door weer en wind nemen vrijwilligers, medewerkers en familieleden bewoners mee voor een ritje op een elektrische duofiets. Geen blokje om, maar vaak een tochtje van wel drie kwartier of langer. Alleen bij stortbuien en storm blijft de fiets ‘op stal’.

Intensief gebruik

WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) beschikt over een aantal elektrische duofietsen. Locatie Weidehof heeft er twee. Door intensief gebruik hebben deze fietsen al heel wat kilometers op de teller en dat is te merken. Eén oude fiets heeft af en toe kuren waardoor fietsers zomaar ergens onderweg stranden.

De hoogste tijd voor een nieuwe duofiets dus en vrijdag 15 september jl. was het zover. De onthulling van een gesponsorde, veilige en spiksplinternieuwe Huka duofiets met drie weerstand-standen. Geleverd door De Graaf mobiliteit & welzijn, een onderneming die Weidehof een warm hart toedraagt.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Het Leescafé in Hoorn: een begrip onder bibliotheekbezoekers en een bijzondere werkplek voor onze cliënten van WLGroep. Op donderdag 7 september bestaat het Leescafé 10 jaar. Vanaf 12 uur worden de eerste 50 bezoekers vanaf 12.00 uur feestelijk onthaald met een lekkere petit four.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Bij dagbesteding de Kolk van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) in Hoogkarspel komen dagelijks zo’n zestig deelnemers samen. In het voormalig schoolgebouw aan de Tuinstraat maken cliënten met een verstandelijke beperking kennis met diverse materialen en leren ze om met passie kwalitatieve producten te maken. Van geboorteslingers tot haarspeldjes en van tegels met wijsheden tot kaarsen in de prachtigste vormen en kleuren.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Je zou maar met je foto op elke tafel staan. Annika, een creatieve pittige meid en cliënt bij dagbesteding van WilgaerdenLeekerweidegroep (WLGroep) kan er over meepraten.

Zij is één van de gezichten op de menukaarten van sociaal café de Bonte Veer in Enkhuizen. Annika: “Ik word vaak herkend en mensen vragen soms speciaal naar mij.”

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Tijdens de Hoornse Stadsfeesten gingen in woonzorgcentrum Westerhaven van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) dit weekend de voetjes van de vloer. Tijdens een prikkelarme ‘Super Silent disco’ genoten de oudere bewoners samen met jongeren van de locaties Nieuwland en De Boogerd van een lichtshow, lekkere hapjes en drankjes en uiteraard van muziek. Deze muzikale beleving met koptelefoons in de eigen vertrouwde omgeving was nieuw voor velen, maar werd daardoor niet minder gewaardeerd.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Bij de linnendienst van Palito, het facilitair bedrijf van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep), draaien ze er hun hand niet voor om. Sorteren, wassen, drogen en opvouwen: dagelijks wordt in Wognum wel duizend kilo kleding gewassen van 265 cliënten. Met professionele wasmachines die wel 21 en 28 kilo aan kunnen. Deze klus wordt geklaard door enthousiaste medewerkers die samen één hechte familie vormen; betaalde krachten, stagiaires en cliënten met een licht verstandelijke beperking.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Als WilgaerdenLeekerweideGroep zijn wij dankbaar én supertrots op alle 1.400 vrijwilligers die dagelijks het verschil maken in het leven van onze bewoners en cliënten. 

En dat sommige van hen vandaag een Koninklijk lintje hebben ontvangen, bevestigt nog maar eens hoe belangrijk en gewaardeerd hun werk is. 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Waar 20% van de gehele Nederlandse bevolking rookt, is dit percentage drie keer zo hoog bij mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB): 60%! Helaas zijn er voor deze doelgroep weinig tot geen hulpmiddelen beschikbaar om te stoppen met roken. Iets wat haaks staat op de beginselen uit het nationaal preventie-akkoord.

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Kluspunt van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep). Een aantal jaren geleden klein begonnen en inmiddels een begrip binnen onze organisatie. Binnen dit succesvolle project bieden we zo’n 100 cliënten – ouderen en mensen met een verstandelijke beperking - een zinvolle daginvulling. Denk aan het inpakken van snoep en zeep, kaarten maken, verpakkingen bestickeren, meehelpen bij de milieustraat van WLGroep of het schilderen van een wandje. In hun eigen tempo en in een veilige omgeving, zowel binnen onze eigen organisatie als voor externe bedrijven.

 

Bij WLGroep zetten we onze cliënten in hun kracht en kijken we naar wat ze wél kunnen. Bij ons kun je zijn wie je bent.

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Sinds dit voorjaar maakt het mobiele leugenbankje van Zuiderzeemuseum een toer langs woonzorgcentra van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep). Konden de bewoners van de Westerhof en Herfstzon er al van genieten, tot en met Pasen heeft het een ereplek in Het Noorderlandhuis. Iedereen is heel enthousiast!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

In het weekend van 4-5 maart jl. is zorgorganisatie WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) getroffen door een cyberaanval. Onbevoegden hebben zich toegang verschaft tot ons computernetwerk. Direct zijn crisisprotocollen in werking getreden en is samen met externe IT- en Cyber Security deskundigen een uitgebreid onderzoek gestart. Dit onderzoek loopt nog.

Naast de gehackte systemen zijn in dat weekend uit voorzorg alle internetverbindingen offline gezet, wat gevolgen had voor onze bereikbaarheid per telefoon en mail.

Alle locaties van WLGroep zijn inmiddels weer telefonisch en per mail bereikbaar. Het mobiele telefoonverkeer werkt volledig.

 

De zorg voor onze 3.000 cliënten is onverminderd doorgegaan dankzij de flexibiliteit en veerkracht van onze betrokken zorgmedewerkers.

 

Tijdens de cyberaanval hebben de hackers data/bestanden gestolen. Uit het onderzoek blijkt dat hier bestanden uit 2018 tussen zitten met persoonsgegevens van crediteuren, (ex-) cliënten en (ex-) medewerkers.  De hackers gaan deze bestanden waarschijnlijk op zeer korte termijn openbaar maken. Waar wij persoonsgegevens kunnen herleiden tot personen én wij beschikken over hun contactgegevens, gaan wij mensen op korte termijn persoonlijk hierover informeren.  Vandaag – 24 maart - gaat er een brief uit naar 900 (ex-) cliënten. Wij adviseren hen om uiterst alert te zijn op phishing mail, nep e-mail of mogelijk misbruik van hun gegevens. Met dit nieuwsbericht en aandacht in de media willen wij ook personen bereiken waarvan wij geen contactgegevens hebben.  

 

Wij betreuren het zeer dat hackers zich toegang tot ons netwerk hebben weten te verschaffen en persoonlijke gegevens in handen hebben. Mensen die hier mogelijk hinder van ondervinden, bieden wij onze oprechte excuses aan.

 

Op onze website staat een overzicht met vragen en antwoorden en contactgegevens.

Dit is te vinden op www.wlgroep.nl/actueel/vragen en antwoorden.

Het overzicht zullen wij steeds actualiseren. LINK

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Wij nodigen je van harte uit op een van onze Zomerbaan-Inloopsollicitaties voor de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, facilitaire ondersteuning en huishoudelijke ondersteuning in de wijk:

 

Dinsdag 4 april, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Donderdag 6 april, locatie Sint Nicolaas, Doelenstraat 2 te Enkhuizen van 14.00u tot 17.00u.

 

Maandag 15 mei, locatie De Horstenburgh, Dorpstraat 104 te Obdam van 14.00u tot 17.00u.

 

Vrijdag 19 mei, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Woensdag 7 juni, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Vrijdag 7 juli, locatie WLGroep, Maelsonstraat 10 te Hoorn van 14.00u tot 17.00u.

 

Loop bij ons binnen tijdens een van onze Zomerbaan-Inloopsollicitaties. We gaan in gesprek en bevalt dit? Dan heb je meteen een nieuwe baan!

 

Vergeet niet je ID en Bankpas mee te nemen (een rijbewijs is niet voldoende).

 

Wie weet tot ziens!

 

Voor alle informatie;

https://www.werkenbijwlgroep.nl/vacatures/vakantiekrachten-zomer-2023/#filter

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Afgelopen zaterdag hebben we heel veel bezoekers mogen ontvangen op onze locaties. Iedereen heeft een goede indruk kunnen krijgen van de inhoud van onze diensten: van verzorging en begeleiding bij wonen, werken, vrijetijdsbesteding en behandeling en therapie. Wat extra leuk is, is dat uit de reacties van de bezoekers bleek dat het enthousiasme van onze collega’s en de liefde voor hun vak aanstekelijk is. De interesse in een baan, vrijwilligerswerk of opleiding was daarom groot, en dat is natuurlijk top!  

 

Dank aan alle leuke bezoekers, alle enthousiaste medewerkers en iedereen die heeft meegewerkt om er een geweldig leuke dag van te maken. Van de kapster in de kapsalon van De Horstenburgh tot Hans die met een stippellijn zijn open appartement onder de aandacht bracht. En van Ann die alle bezoekers heeft geteld tot de sponsoren van de roze koeken voor de roze loper. Het was een geslaagde dag! 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Zorgorganisatie WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) is afgelopen weekend getroffen door een cyberaanval. Onbevoegden hebben zich toegang verschaft tot het computernetwerk van de organisatie. WLGroep kreeg in het weekend last van systemen die niet goed werkten en bij nader onderzoek bleek dat het om een hack ging. Hierop is direct samen met deskundigen een uitgebreid onderzoek gestart naar de omvang van de hack en de gevolgen voor de organisatie.

 

Naast de gehackte systemen zijn uit voorzorg enkele andere systemen offline gehaald. Hierdoor is WLGroep telefonisch en per mail slecht bereikbaar. Het is niet bekend hoelang dit nog gaat duren.

De zorgverlening richting onze cliënten gaat wel gewoon door.

 

Bereikbaarheid WLGroep

Journalisten kunnen contact opnemen met de woordvoerder van WLGroep: 06-81173226 en pers@wlgroep.nl.

 

Het algemene telefoonnummer is 06-41100888.

De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar via het reguliere nummer: 088-0451060.

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Fietsen langs plekjes die men nog van vroeger kent. Met behulp van een fietslabyrint - een bewegingstrainer met trapondersteuning gekoppeld aan een groot scherm - kunnen bewoners van woonzorgcentrum Westerhaven in Hoorn mooie fietsritjes maken langs zelfgekozen routes. Met deze faciliteit biedt WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) ouderen de mogelijkheid om in beweging te blijven. En vaak is een ritje aanleiding voor bijzondere verhalen en gesprekken over vroegere tijden.

 

Tijdens onze Open Dag op zaterdag 18 maart a.s. staan de deuren van locatie Westerhaven open voor het publiek. Onze zorgcollega’s leiden geïnteresseerden graag rond en bieden diverse activiteiten aan zoals een virtueel fietsritje in binnen- of buitenland en een interactief spelletje aan de tovertafel. Met bewegende beelden zorgt deze tafel voor interactie tussen bewoners, gezelligheid en een vrolijke sfeer.

 

Open Dag zaterdag 18 maart

Zaterdag 18 maart a.s. van 13.00-16.30 uur organiseren wij onze jaarlijkse Open Dag. Op een aantal locaties is iedereen van harte welkom om de sfeer te proeven en te zien wat ons werk inhoudt.

Op locatie Wognum is een grote informatiemarkt over al onze ondersteuningsmogelijkheden aan ouderen en mensen met een beperking. Collega’s van Recruitment en VrijwilligersNH zijn daar ook aanwezig.

 

Meer informatie over de Open Dag en een overzicht van de deelnemende locaties: https://www.wlgroep.nl/actueel/agenda/18-maart-open-dag-van-1300-1630-uur.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

“Het maakt niet uit hoe je communiceert, áls je maar communiceert.” Onder dit motto behandelt Logisch! logopedisch expertisecentrum, onderdeel van de WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep), jaarlijks honderden cliënten. Van een pasgeboren baby’tje dat moeite heeft met drinken tot een oudere mevrouw die hulp zoekt om in contact te blijven met haar omgeving; en van een kind met een achterstand in taalontwikkeling tot cliënten met een dubbele beperking.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Door een ICT-verstoring is WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) op dit moment telefonisch en per mail slecht bereikbaar.

Voor dringende zaken die niet kunnen wachten is een speciaal mobiel nummer ingericht: 06 - 41100888.

De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar via: 088 - 0451060.

 

Excuses voor het ongemak.

WLGroep

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Binnen WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) start binnenkort een project dat mensen met een arbeidsbeperking begeleidt naar beschut werk. Aanleiding hiervoor is dat medewerkers van het Kluspunt en jobcoaches van IetsAnders – een van de labels van WLGroep – merkten dat steeds meer cliënten van zinvolle daginvulling toe zijn aan een stap naar een beschutte werkplek bij een reguliere werkgever. Om de komende twee jaar een doorstroomtraject naar deze werkplekken te kunnen ontwikkelen, is bij Instituut Gak ruim 100.000 euro subsidie aangevraagd én gekregen. Hiermee kunnen zeker 10 deelnemers begeleid worden.

 

 

 

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Medewerkers woonzorgcentrum Avondlicht vervullen hartewens bewoner

 

Medewerkers van woonzorgcentrum Avondlicht van WilgaerdenLeekerweideGroep in Hoorn hebben dit weekend de hartewens van meneer Van Riesen, een 75-jarige bewoner, in vervulling laten gaan. Als enorm liefhebber van vrachtwagens en voormalig vrachtwagenchauffeur wilde meneer zo graag nog eens een ritje maken met een ’30-tonner diesel’. En zo gebeurde. Thigo en Anouk van VTG Transport haalden meneer Van Riesen op met hun vrachtwagen. Luid claxonnerend kwamen ze aan bij Avondlicht en nadat meneer zich voorin de wagen had gesetteld, vertrokken ze ‘met de vlam in de pijp’. Uitgezwaaid door de familie van meneer Van Riesen, medewerkers en vastgelegd door twee lokale kranten.

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
1 2 3 4 5 7